Erdoğan: 'Onlar kaçacak biz kovalayacağız'

Erdoğan: 'Onlar kaçacak biz kovalayacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnlerine gireceğiz demiştik, inlerine girdik. Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar onlar kaçacak biz kovalayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde 9 vatandaşın hayatını kaybettiği Ankara’nın Kazan ilçesini ziyaret etti. Belediye meydanında halka hitap eden Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"İnanıyorum ki sizlerin o onurlu direnişiniz, o şehadete yürüyüşünüz, o demokrasiye sahip çıkışınız bu dünyada bir örnek teşkil etmiştir. Ben milletimle iftihar ediyorum. Bu millet çok aziz bir millet ve hani şair diyor ya ‘bir zamanlar bizde millet hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz.’ Bu millet böyle bir millet. Sizler dünyaya millet olmanın dersini verdiniz, birileri anlamasa da. Birileri FETÖ’nün başına da, vagonlarına da sahip çıksa da sizler onlara gereken dersi verdiniz."

"KAÇACAK DELİK ARIYORLAR"

"Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu dünyada biz, ebedi alemde de Rabbim onlara bunun hesabını soracaktır. 241 şehidimizin 2 bin 194 gazimizin hesabını soracaktır. Sadece bunlar mı? 40 yılı aşkın bir süredir bu milleti nasıl aldattıklarının hesabını soracaktır. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanlara bunun hesabını soracaktır. Biz bu yola çıktığımızdan itibaren 14 yılda ülkemiz nereden nereye geldi hepimizin malumudur. Ama bu yeterli değildir. Dikkat edin hep bizimle içeride ve dışarıda uğraştılar. Yeri geldi başında olduğum partiyi kapatmaya çalıştılar. Yeri geldi bize Gezi eylemleri yapmaya kalktılar. Yeri geldi 17-25 Aralık yargı ve polis darbesini yapmaya çalıştılar. İşte en son 15 Temmuz Silahlı Kuvvetlerimizin içerisindeki bir azınlık üniformayla bu darbe girişimini yapmaya kalktılar. Ama bu asil millet ayağa kalkarsa ne olur bunun hesabını yapamadılar. Bunlar zannettiler ki F16’lar F16’larla durdurulur. Bunlar zannettiler ki helikopterler helikopterlerle, tanklar tanklarla, silahlar silahlarla durdurulur sandılar. Bunlar bütün bunların karşısında ya bu asil millet kendini ortaya koyarsa ne olur bunu düşünmediler." 

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin etrafında 29 şehidimiz var, 36 gazimiz var. Bunların hepsi Cumhurbaşkanlığının etrafını kuşattılar ama onlar bunu da hesap edemediler. Özel Kuvvetlerde 56 şehidimiz var ve onları alçakça bu milletin paralarıyla alınmış F16’larla, helikopterlerle bombalayarak vurdular. Kimdi bunlar? Bunlar Ahmet’ti, Mehmet’ti, Hasan’dı, Hüseyin’di. Vuranlar da alçak, güya Ahmet, güya Hasan, güya Mehmet’ti. Ama bu milletin o şahadete yürüyüşü var ya onlar, o ziyaretlerde dinlediğimiz şehit annelerinin, şehit eşlerinin yaklaşımı, değerlendirmesi var ya onlar bizim umudumuzu artıyor. Dolaştığım evlerde şunlar anlatılıyor. ‘Baktım ki eşim ben köprüye gidiyorum’ diyor. ‘Darbe yapılmış ya oraya gidiyorum.’ Abdestini alıyor iki rekat şahadet namazı. Eşi diyor ki ‘ben de geliyorum.’ Beraber gidiyorlar ve eşi şehit oluyor kendisi yaralı olarak eve dönüyor. Şimdi hale bakın daha evinden çıkarken bir şeye inanmış. Nedir o şahadet. Çünkü şehitler tepesi boş değil diyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.