Erdoğan: Mehmet Şimşek'e karışmıyorum

Erdoğan: Mehmet Şimşek'e karışmıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti MKYK toplantısında "Ben Mehmet Bey’e karışmıyorum, o kendisi karar veriyor" dediği öğrenildi. Ayrıca AK Parti'de yerel seçim süreci de resmen başladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan partisinin MKYK toplantısında yaptığı açıklamada Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'e karışmadığını söyledi.

Hürriyet'ten Ebru Karatosun'un haberine göre, partisinin MKYK toplantısına başkanlık yapan Erdoğan, toplantıda bir MKYK üyesinin narenciyede son 30 yılın en çok hasadının olduğunu, ancak maliyetlerin çok yükseldiğini ve destek verilmesi gerektiğini ifade etmesi üzerine “Mehmet Bey nerede? Ben Mehmet Bey’e karışmıyorum, o kendisi karar veriyor” dedi. Mehmet Şimşek ise narenciye konusunda üreticiye uzun yıllardır destek verildiğini ifade ederek, “Yine elimizden geleni yapacağız ama bununla ilgili bir düzenleme yapılmalı” dediği öğrenildi.

YEREL SEÇİM STARTI VERİLDİ, GÖREVLENDİRME YAPILDI

Öte yandan Erdoğan'ın toplantıda yerel seçim startı vererek “Hiçbirimiz, ben dahil buradaki hiç kimsenin kişisel menfaatleri ön planda olmayacaktır. Bizim partimizde böyle bir şey olmaması gerekiyor. Bizim davamız kişisel menfaatlerden ve her şeyden daha üstündür. Seçim startını veriyoruz” dediği öğrenildi. Toplantıda seçimlere yönelik MYK da yetkilendirildi.

ADAYLIK BAŞVURU ÜCRETİNE 'ZAM' YAPILDI

Toplantıda, AK Parti’de belediye başkanlığı adaylığı için başvuru ücretlerinde değişikliğe gidildi. İlk aşamada, büyükşehir belediye başkan aday adaylarından 20 bin TL, il belediye başkan aday adaylarından 15 bin TL, ilçe belediye başkan aday adaylarından ise 10 bin TL müracaat ücreti alınması planlanmıştı. Ancak bu rakam büyükşehir belediye başkan adaylarında 50 bin TL, il belediye başkan adaylarında 30 bin TL, ilçe belediye başkan adaylarında 20 bin TL, belde belediyelerinde 10 bin TL, Büyükşehir meclis üyesinde 10 bin TL, il genel meclis üyesinde ise 5 bin TL olarak güncellendi. Kadın adaylardan bu ücretlerin yarısı, engelli adaylardan ise dörtte biri alınacak.

BELEDİYE BAŞKANLARI İSTİFA ETTİRİLMEYECEK

Toplantıda, mevcut belediye başkanlarının istifa ettirilmeyeceği ve başvuru alınmayacağı da belirtildi. Toplantıda ayrıca, belediye başkanlarında 3 dönem kuralının uygulanmasının ağırlık kazandığı öğrenildi.

ADAY 24 KASIM’DA İLAN EDİLECEK

Toplantıya sunulan taslak takvime göre, 9-17 Kasım arası yapılacak olan müracaatlar online olarak alınacak. 19 Kasım’da teşkilatta temayül yoklaması başlanacak. 20 Kasım’da belediye başkan adaylarının belirlenmesine ve 24 Kasım’dan itibaren de belediye başkan adayları ilan edilmeye başlanılacak. Yine, 3 Aralık’a kadar meclis üyeliklerinin başvuruları devam edecek.

CHP'DEKİ DEĞİŞİM: ÜST AKIL BİR ARAYA GETİRİR

Erdoğan, CHP’deki değişimle ilgili ise “Üst akıl nasıl 6 lideri bir araya getirdiyse bunları da bir araya getirecektir. Biz ona göre çalışmamızı yapacağız. Yine ittifak yapacaklardır” dedi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.