Erdoğan: İki bakanlık birleştirilecek

Erdoğan: İki bakanlık birleştirilecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın birleştirileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın Twitter’dan yaptığı paylaşıma cevap vererek Beştepe’deki sahur davetine katılan gençlerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, tıp fakültelerine çok büyük borç içinde oldukları eleştirisi getirerek, “Kardeşim batırıyorsunuz bizi, maliyet çok yüksek. Biz bunun altından kalkamayız ki” dedi. Erdoğan ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının birleştirileceğini açıkladı.

Erdoğan’ın sahurda yaptığı açıklamalar özetle şöyle:

BAKANLIKLAR BİRLEŞECEK, YENİ KADROLAR AÇILACAK: Şu anda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’yla birleştiriyoruz. Bu ikisi birleşeceği için —bunu daha sonra açıklayacaktım ama size kıyağım oldu- dolayısıyla burada yeni bir kadrolaşma olacak. Bu kadrolaşmayla gerek illerdeki gerek merkezdeki kadroların sayıları artacak. Kendinizi iyi yetiştirin, devletin kapısı sizlere açılacak.

ÖĞRENİM KREDİSİ BORÇLARINI SİLEMEYİZ: Kredi, belli devlet imkanlarının gençlerimiz için üniversiteyi bitirdikten sonra onlara yeni bir süreç açabilmek için temin edilmiş bir yöntemdir. Üniversiteni bitirdin, iş bulana kadar ödeme var mı, yok. İş bulduktan sonra faizsiz, çok düşük taksitlerle o krediyi ödemeye başlar ama o, onun için aynı zamanda iş bulma garantisidir. Bu devlet de olabilir, özel sektör de olabilir. Diğer adaylar, Allah selamet versin, biz diyor sileriz. Biz ‘dürüst olalım’ diyoruz. Yapamayacağımız bir şeyin sözünü vermeyelim.

ÖĞRETMENLİĞE KİLİTLENMEYİN: (Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünde okuyan bir öğrencinin atanma talebi üzerine): Ben, Bay Kemal değilim. Bay Kemal ne diyor? ‘Atama bekleyen bütün öğretmen adaylarını atayacağım’ diyor. İnanın iki kere iki dört, yalan söylüyor. Bu sene 30 bin öğretmen atayacaklarını aktaran Erdoğan, “Bu yılda 30 bin, 40 bin, 50 bin olur ama ‘Herkes atanacak’ denirse, bu yalan olur. Kendinizi sadece öğretmenliğe kilitlemeyin. Bu meslek dışında neler yapılabilir üzerinde çalışılmalı.

TÜRKİYE BU KADAR SEFİL DURUMA DÜŞMEDİ: (Diş Hekimliği Bölümü’nde okuyan bir gencin, stajlarda kullanılan malzemenin öğrenciler tarafından sağlandığını belirtmesi üzerine) Ben bunu bilmiyordum. Bunu YÖK’le de görüşeceğim. Ondan sonra, sadece sizin üniversiteniz değil bütün üniversitelerde büyük ihtimalle var. Bunun takibini yapacağım. Öğrencinin orada kullandığı malzemenin ücretini öğrenciden almak kadar Türkiye bu kadar sefil duruma düşmedi.

YURTLARDA YAZ ÜCRETİ: (KYK yurdunda kalan bir öğrencinin yaz tatili döneminde yurtta kalmadıkları halde ücret ödediklerini söylemesi üzerine) Şimdi talimatı verdim. Onlar da bu düzenlemeyi yapmışlar. Bundan sonra yaz sezonunda sizlerden ücret alınmayacak.

ÖDENEKLERİ YERİNDE KULLANMADILAR: (Bir başka öğrencinin, öğrenim gördüğü üniversitenin derslik ve amfi yetersizliğine vurgu yapması) Yeni üniversitelerde böyle bir sorun yok. Bunlar maalesef eski dönemlerden kalma üniversitelerin sorunu ve bu üniversitelerde gerek dekanlarımızın, gerek rektörlerimizin çok büyük vebali var. Yani bunlara bizim tahsis ettiğimiz ödenekleri yerinde kullanamadılar” değerlendirmesinde bulundu.

TIP FAKÜLTELERİNE: BATIRIYORSUNUZ BİZİ: Başarının sırrının insanı, parayı ve bilgiyi yönetmekte. Tıp Fakülteleri korkunç bir borç içinde. Üniversite Tıp Fakülteleri devlete devredilmeli, işin idari yönetimi Sağlık Bakanlığı’na bırakılmalı. Buna itiraz ediliyor ama kardeşim batırıyorsunuz bizi, maliyet çok yüksek. Biz bunun altından kalkamayız ki.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.