Erdoğan: Anneliği reddeden kadın eksiktir, yarımdır

Erdoğan: Anneliği reddeden kadın eksiktir, yarımdır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Çalışıyorum” diye annelikten imtina eden bir kadının, kadınlığını inkar ettiğini savundu; anne olmayan kadınları ‘eksik ve yarım’ olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan’ın da üyesi olduğu, Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) yeni hizmet binası açılışında açıklamalarda bulundu.

 

Erdoğan burada yaptığı konuşmada çocuk yapmayan kadınları “yarım” olarak nitelendirdi, “Anneliği reddetmek insanın yarısından vazgeçmektir. Daha geniş tutuyorum. İnsanlıktan vazgeçmektir” dedi.

Erdoğan’ın konuşması şöyle:

“Türkiye’de pek çok husus kadın haklarının savunulması konusunda da tartışmalar uzun süre çarpıtılarak veya çarpık bir anlayış etrafında dönüp durmuştur. Kadın haklarını savunmak adına adeta insana dair gerçekleri inkar eden ve kesinlikle bu topraklara, bu medeniyete ait olmayan bir bakış açışı yıllarca bu konuyu tek eline almıştır.

“Kadını yaratılış fıtratından, toplumsal ve biyolojik gerçekliğinden tecrit eden görüşler aslında onun hakkını savunmuyor. Tam tersine kadını özgünlüğünden uzaklaştırıyor, tecrit ediyor. İnsanlığın yarısını oluşturan kadın, anneliğiyle, evinin ve çocuklarının üzerindeki etkinliğiyle, estetiğiyle, sahip olduğu farklılıklarla kadındır. Bu gerçeği bir kenara bırakıp erkekle kadını birbirilerine hasım olarak, rakip olarak gören anlayışı kesinlikle reddediyoruz.

“Burada şu samimi görüşümü ifade etmeden geçemeyeceğim. Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır.

“Çalışıyorum, diye annelikten imtina eden bir kadın aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Bu benim samimi düşüncemdir. Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun özgünlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Eksiktir, yarımdır. Anneliği reddetmek insanın yarısından vazgeçmektir. Daha geniş tutuyorum. İnsanlıktan vazgeçmektir. Anne olmazsa insanlık olur mu? Anne varsa insanlık var.

“Bunun için her fırsatta en az 3 çocuk tavsiyesi yapıyorum. Bunu ben yapmıyorum. Rabb’im emrediyor, Peygamberimiz söylüyoruz. Üretmek, hayatın her alanında var olmak kesinlikle anneliğe engel değildir. İş hayatının anneliğin alternatifi haline getirilmesini kesinlikle kabul etmiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.