Erdoğan: Af tartışması rahatsızlığı artırdı

Erdoğan: Af tartışması rahatsızlığı artırdı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'FETÖ' operasyonlarına değinerek, "Terör örgütünün adalet teşkilatındaki militanlarının kökünü kazıyoruz, bitmedi, daha var. Bunlar virüs ama temizleyeceğiz. Yargıda kamplaşmalara, hizipleşmelere izin vermeyeceğiz"dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP’nin Meclis’e sunduğu af teklifiyle ilgili olarak, “Arkadaşlarımdan, af tartışmasıyla uğraşmak yerine içeriği mahşeri vicdana uygun çalışma yapmalarını istedim” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, Beştepe’deki Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) atama töreninde yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

YARGI HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜ: Adalet teşkilatımız FETÖ’nün hedef aldığı kurumların başında geliyor. 15 Temmuz’da yargı içindeki terör örgütü mensuplarının çok önemli rolü oldu. FETÖ’nün adalet teşkilatındaki militanlarının da kökünü kazıyoruz, bitmedi, daha var. Bunlar virüs, temizleyeceğiz. Tüm dünyaya göğsümüzü gererek Türkiye’nin demokrasi destanını anlatabiliyorsak, bunu hakim ve savcılarımızın 15 Temmuz’da gösterdiği dirayete borçluyuz. Hakim ve savcılarımızın gayretleriyle yargı her zamankinden daha güçlü hale geldi. Davalar daha kısa sürede sonuçlandırılıyor. Bağlılığı devlete olmayacak, milletine hizmet için çalışmayacak hiç kimseye o çatı altında yer yoktur. 1960, 1980 darbeleri, 28 Şubat ve FETÖ gibi örnekler dururken, yargının bir yere irtibatlanmasına göz yumamayız.  Yargıda kamplaşmalara, hizipleşmelere izin vermeyeceğiz. Her iş gibi yargının da gerisinde sağlam bir zihni ve kalbi temel almak zorundayız. Bir ülke için vicdanları yaralayan kararlara imza atan çarpık bir adalet sisteminin kaybettiği değer kadar ağır bir bedel yoktur. Bu sorunu çözmeden hiçbir hususun üstesinden gelemeyiz.

AF TARTIŞMASI: Kanunlarımızın uygulamasında milletimizi rahatsız eden hususların bulunduğu bir gerçektir. Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha da artırmıştır. Arkadaşlarımdan, af tartışmasıyla uğraşmak yerine içeriği mahşeri vicdana uygun çalışma yapmalarını istedim. Hâkim ve savcılarımız tecrübeleriyle, akademisyenlerimiz teorik çalışmalarıyla bu sürece katkı verecektir. Nihai tasarruf Meclisimize aittir.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.