Erdem'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: Anlaşılmaz koltuk sevdasından feragat etsin

Erdem'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: Anlaşılmaz koltuk sevdasından feragat etsin

ski CHP milletvekili Eren Erdem, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “koltuk sevdası” sözlerine "koltuk" ile yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sonrası istifa çağrısı yapan milletvekillerine dönük “Koltuk sevdası” sözlerine tepki geldi.

CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki milletvekili aday listesinde yer almayan İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Kılıçdaroğlu’nun “koltuk sevdası” sözlerine karşı şunları söyledi:

“Bir insanın koltuğa sevdalanması için o koltukla arasında bir ilişkinin olması gerekir. Mesela çok zengindir koltuk egosunu tatmin ediyordur ya da çok zengin olmak isteyen biridir, koltuk kesesini dolduruyordur. Ben siyasete ceketimle girdim. Ceketimi de siyasete harcayarak çıktım. 3 yıl önce yaptığım mal beyanımda bugün neredeyse 2 katına varan bir eksilme var. Dolayısıyla biz koltukla ne ego tatmin ettik ne de zenginleşmeye çalıştık. Herkesle mal beyanımı da paylaşabilirim.”

‘ACİLEN OLAĞANÜSTÜ KURULTAYA ÇAĞRI YAPILMALI’

“Bir sevdamızın olduğu doğrudur. Bu da Türkiye’nin demokratikleşmesi adına demokrasi sevdasıdır” diyen Erdem, şöyle devam etti:

“Ön seçim olmaksızın hiçbir yere aday olmayacağımı ilan ederek, hiçbir makam beklentisi olmadan bu sevdamızın gerçekleşmesi için Kılıçdraoğlu ve yönetiminin tamamının istifası gerekir. Bunun koltuk sevdası ile alakası yoktur, memleket sevdasıdır. Tek beklentimiz 2 bin 920 gündür koltukta oturup da tüm seçimleri kaybeden kadronun 50 günde yüzde 30’ları aşan hareketliliğe anlam yüklemesi, bu anlaşılmaz koltuk sevdasından feragat ederek acilen olağanüstü kurultaya çağrı yapmasıdır. Yapılması gereken budur.” (DUVAR)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.