Onur Düşünmez: Esendere'ye Tokat ve Rize'den askerler seçmen olarak taşınıyor

DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, Ak Parti'nin Tokat ve Rize'den çok sayıda askeri Yüksekova'nın Esendere beldesine seçmen olarak taşıdığını açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Yüksekova'ya bağlı Esendere (Bajêrge) belgesinde yaşanan seçmen hareketliliğine dair açıklama yaptı. Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, 2023'te yapılan genel seçimlere işaret ederek, "DEM Parti olarak burada bin 226 oy aldık. Çıkan bu sonuçla birlikte AKP Bajêrge'de sadece 276 oy aldı. Bajêrge halkının gerçek iradesini ortaya koyarak, 950 oy fark attığını ve AKP’nin burada yok olduğunu görebiliyoruz” dedi.

'Bu bir irade gaspıdır'

Ak Parti’nin bu durumu hazmedemediğini belirten Düşünmez, "AKP, oy farkı sonrası Esendere'de gasp yollarına başvurmaya kalkmıştır. Rize ve Tokat gibi kentlerden getirilen taşımalı seçmenleri, beldeye bağlı merkez mahallesinde yerleştirdiğinin farkındayız. AKP, bu organizasyonla Tokat ve Rize’deki askerlerin belde halkının iradesi adına oy kullandırmaya çalışıyor. Belde halkının iradesini ve belediye başkanını, Rize ve Tokat’taki asker oylarıyla belirlemeye çalışıyorlar. Bu bir irade gaspıdır" diye konuştu.

'AKP’yi Bajêrge’de de bitireceğiz'

Düşünmez, "Bajêrge’de iyi bir hizmet yürüttüğünü düşünen AKP, gelsin halk iradesiyle seçime girsin ve gerçek sonuçları görelim. Tüm bu senaryolardan vazgeçip demokratik bir ortamda seçime girelim, halkın kimi istediğini o zaman göreceğiz. AKP’yi Bajêrge’de de bitireceğiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum