Dörtlü Suriye Zirvesi İstanbul'da

Dörtlü Suriye Zirvesi İstanbul'da

Suriye gündemi ile İstanbul'da toplanacak olan dörtlü zirve öncesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüşme gerçekleştirdi.

Dörtlü Suriye Zirvesi Rusya, Almanya ve Fransa’nın katılımıyla bugün İstanbul’da düzenlenecek. Zirve öncesi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nde yapılacak olan zirveye Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin katılıyor. Zirvenin ana gündem maddesini İdlib’deki ateşkesin devam ettirilmesi ve Suriye krizine çözüm arayışları oluşturuyor. Suriye’ye insani yardım sağlanması, taslak anayasa için hazırlıklar ve Suriye’nin yeniden inşaası da ele alınacak diğer konular arasında yer alıyor. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın da katılacağı zirve sonrasında liderlerin bir bildiri yayınlaması bekleniyor.

PUTİN VE MACRON TELEFONDA KONUŞTU

İstanbul’daki dörtlü zirve öncesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin Kremlin’den yapılan açıklamada Putin ve Macron’un Paris’te Rusya ve ABD’yi bir araya getirecek bir görüşme düzenlenmesini ele aldığı belirtildi.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.