Doğu Perinçek de sandıkta!

Doğu Perinçek de sandıkta!

Doğu Perinçek 100 bin imzayı geçerek 24 Haziran seçim sandığında yer alan 6. cumhurbaşkanı adayı oldu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de 100 bin imza sınırını geçerek Cumhurbaşkanlığı’na aday oldu. Saat 14.00 itibariyle 110 bin 30 imzaya ulaşan Perinçek, böylece Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Selahattin Demirtaş, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu’nun ardından 6. aday olarak 24 Haziran’da sandıkta seçmenin önüne gelecek.

Diğer adaylarda ise durum şöyle:

Meral Akşener: 251 bin 59
Temel Karamollaoğlu: 163 bin 799
Vecdet Öz: 2 bin 707

İYİ PARTİ: MUTLULUK VERİCİ

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza atılmasının son gününde açıklama yaparak sonuçların sevindirici olduğunu söyledi. Çok adaylı Cumhurbaşkanlığı seçiminin ‘demokrasi şenliğine dönüşeceğini’ ifade eden Türkkan, “Demokrasilerde çok seslilik ve her fikrin ifade edilmesi önemlidir. Bu anlamda Cumhurbaşkanı adayı ne kadar çok olursa halkın temsil gücü de o kadar güçlü olur. Genel Başkanımız Meral Akşener ve SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun 100 bin imzayı geçmesinin ardından Doğu Perinçek’in de bugün itibariyle 100 bin imzayı tamamlaması mutluluk verici” dedi.

‘KAZANAN DEMOKRASİ OLACAK’

Dört adaylı Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye’de heyecan yarattığını da sözlerine ekleyen Türkkan, “Kendi partisinden olmasa bile Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek de seçime katılabilsin diye vatandaşlarımızın imza vermesi, hatta Cumhurbaşkanı adaylığı kesinleşen Meral Akşener ve Muharrem İnce’nin partililerine diğer adaylar için de imza atarak destek olunması çağrısı yapması ülkemizin demokrasiye nasıl özlem duyduğunun göstergesidir. Bu anlamda her fikrin yarışacağı 24 Haziran seçimlerinde ilk kazanan demokrasi olacaktır” şeklinde konuştu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.