Diyarbakır'daki DEM Parti ön seçimi yenilenecek

Diyarbakır'daki DEM Parti ön seçimi yenilenecek

DEM Parti Diyarbakır İl Seçim Koordinasyonu, Amed Büyükşehir Belediyesi aday adaylığı için ön seçimlerin yeniden yapılacağını açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Seçim Koordinasyonu, Diyarbakır'da yapılacak olan ön seçimlere ilişkin açıklama yaptı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi’nde yapılan açıklamaya, DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan aday adaylarının tümü katıldı. 

İl Seçim Koordinasyonu Eşsözcüsü Sultan Yaray, demokrasinin önemine dikkat çekti. Yaray, “Omuzlarımıza aldığımız yük hafif bir yük değil. Tek isteğimiz halkın istediği adil bir seçim olmasıdır” dedi.

Yaray’ın ardından açıklamayı okuyan İl Seçim Koordinasyonu Eşsözcüsü Abbas Şahin, Kürt halkının 31 Mart 2024’te iradesine sahip çıkma, demokratik ve özgür yaşama ulaşma açısından tarihi bir seçime gideceğini hatırlatarak, “Kürt halkının demokrasi ve özgürlük mücadelesinde kusursuz bir zafere ulaşacağı bu seçimlerde Amed hem Kürt halkı hem de dünya kamuoyunun gözlerinin odaklanacağı kent olacaktır” dedi.

Seçimler yenilenecek

Diyarbakır'ın Kürt halkı ve Ortadoğu halkları açısından tarihsel ve sembolik öneminin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde alınacak sonuçla bir kez daha teyit edileceğini vurgulayan Abbas, şunları söyledi:

“Amed’de kusursuz bir zafere ulaşmak için uzun zaman önce başlattığımız çalışmalarımız kapsamında geçtiğimiz hafta ön seçimleri gerçekleştirdik. Türkiye’nin demokrasiden fersah fersah uzaklaştırıldığı bir dönemde, güçlü ve kapsamlı bir katılımla gerçekleşen ön seçimler demokrasi devriminin kapılarını aralamıştır. Amed Büyükşehir Belediyesi için yapılan ön seçimlerle ilgili bir kısmı kamuoyuna da yansıyan teknik aksaklıklara yapılan itirazlar Amed İl Seçim Koordinasyonunca değerlendirilmiştir. Bu değerlendirme kapsamında Amed halkının iradesinin ön seçimlere tam ve güçlü şekilde yansıması, herhangi bir kuşkuya yer vermemek için Amed Büyükşehir Belediyesi önseçimleri tüm ilçelerde iptal edilmiştir. Amed Büyükşehir Belediyesi ön seçimler eksiklikler giderilerek en güçlü katılımı sağlamak için tüm ilçelerde  21 ocak Pazar günü ilk tur önseçim olarak yeniden yapılacaktır.  Bu kapsamda iptal edilen Yenişehir ilçesi için ilk tur önseçimi 20 Ocak Cumartesi günü,  önseçimi yapılan ilçe eşbaşkanlıkların seçimlerinin ikinci turları ise 21 Ocak Pazar günü yapılacaktır.”

Seçime Çağrı

“Amed Ortadoğu halklarının barış umududur. Amed’in tarihsel ve sembolik önemine yakışır şekilde ön seçimlerimizi yeniden gerçekleştireceğiz” diyen Abbas, tüm delegelere Diyarbakır'da yeniden yapılacak olan ön seçimlere katılım çağrısında bulundu. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.