Demirtaş'ın avukatı ve danışmanı: 'Aktif siyasete dönmeli'

Demirtaş'ın avukatı ve danışmanı: 'Aktif siyasete dönmeli'

Aktif siyaseti bıraktığını açıklayan Selahattin Demirtaş'ın basın danışmanı ve avukatı, Demirtaş'ın siyasetten kopmadığını, bir noktada geri döneceğini düşündüklerini söylediler.

Edirne Cezaevi'nde 2016 yılından beri tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın siyaseti bıraktığını açıklamasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. 

BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici'ye konuşan Demirtaş’ın basın danışmanı Zınar Karavil ve avukatı Mahsuni Karaman, Demirtaş’ın siyasetten kopmadığını sadece "aktif siyasetten" bir süreliğine uzaklaştığını, buna da bir noktada geri döneceğini belirttiler.

İki isim de, Demirtaş, açıklamalarının yeterince açıklayıcı olduğunu düşündüğünü, şu an için yeni bir açıklama ihtiyacı duymadığını belirtti.

Karaman, "'Aktif siyaset' ve 'bu aşamada' vurguları önemli bence. Elbette kafasında bir zaman dilimi yok. Demirtaş etkili ve birikimli bir siyasi aktör, öyle de kalır. Şartlar olgunlaştığında elbette rolünü oynayacaktır. Demirtaş hâlâ bir siyasetçi. Öyle de kalır" ifadelerini kullandı.

Karavil ise "şimdilik" kelimesinin ne kadarlık bir zaman dilimini kapsayabileceği konusunda, "Bunu tam olarak bilmek mümkün değil. Koşullar belirleyecektir. Demirtaş siyaset için henüz genç sayılır. Siyasette bu kadar etkili birinin uzun yıllar boyunca siyaseti dışarıdan takip etmesi ve hiçbir şey söylememesi düşünülemez" dedi.

'BELİRLEYİCİ OLAN HALKIN NE İSTEDİĞİDİR'

Demirtaş için, "Böyle birinin aktif siyasetten uzun süre ayrı kalması o sevgiye, değere, saygıya haksızlık olur" diyen Karavil şunları söyledi:

"Bence hemen (dönmeli). Neden hemen? Çünkü büyük bir boşluk var. Üç büyük muhalefet partisi kongre aşamasında. Öte yandan iktidar yeni anayasa diyor, sert bir ekonomik modelin sesleri geliyor. Emekçiler, ezilenler, kadınlar, Kürtler, Aleviler için iyi bir döneme girmediğimiz açık.

Gençlerin önemli bir bölümü siyasetten nefret eder hale getirildi. Halka gerçekçi bir umut gerekiyor, sağlam bir bakış açısı gerekiyor. Bunları verebilen herhangi bir parti ya da lider de görünmüyor. Dolayısıyla bana kalırsa Demirtaş’ın aktif siyasete hemen dönmesi gerek ama benim fikrimi sormadı henüz. Sorarsa şöyle söyleyebilirim, 'Kendi hakkınızda tek başınıza karar verme ayrıcalığınız yok, belirleyici olan halkın, tabanın ne istediğidir.'"

'KARADENİZ KEMENÇESİ ÖĞRENDİ'

İki isim de  Demirtaş’ı "gayet iyi, moralli ve sağlıklı" bulduklarını aktarırken Karaman, "Öyle ki her seferinde onunla görüştükten sonra ondan aldığımız enerjiyle biz de iyi oluyor, moral buluyoruz" dedi.

"Demirtaş önümüzdeki ayları nasıl geçirmeyi düşünüyor" sorusuna ise Karavil, "Düşünerek ve okuyarak. Bir süredir Karadeniz kemençesi çalıyordu, epey geliştirdiğini söyledi. Belki başka müzik enstrümanlarına da yönelir" yanıtını verdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum