Demirtaş ABD'ye gitti

Demirtaş ABD'ye gitti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir dizi temasta bulunmak amacıyla ABD'ye gitti. Demirtaş ve beraberindeki heyet, ABD'de üst düzey görüşmeler gerçekleştirecek.

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki HDP heyeti, ABD'ye gitti. Demirtaş'a Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy ve Meclis Başkanvekili Pervin Buldan eşlik ederken, HDP heyeti bir dizi üst düzey temasta bulunacak. Demirtaş, HDP Washington Temsilciliği tarafından her yıl düzenlenen konferansa da katılacak.

ABD'de üst düzeyde karşılanacak olan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve beraberindekiler, Obama'nın Avrupa'dan sorumlu direktörü Charles Kupchan ve yardımcısı Mark Shapiro ile görüşecek. Yine Dışişleri Bakanlığı nezdindeki görüşmeler kapsamında Büyükelçi Kristie Kenney ile görüşülecek. HDP heyeti, temaslarının ardından 2 Mayıs Pazartesi günü Türkiye'ye dönecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.