Dem’in Hakkari final mitingi yapıldı

Dem Parti’nin Hakkâri’deki final mitingi yapıldı. Mitinge Leyla Zana katılamadı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari İl Başkanlığı, Kent Park Meydanı’nda miting düzenledi.

Mitingde ilk söz alan Hakkari Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Sıdık Akış, belediyeyi şeffaf bir şekilde halkla, kadınlarla, gençlerle yöneteceklerini söyledi.

DEM Parti Meclis Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise ülkedeki kötü gidişatın son bulması gerektiğini belirterek, “Masayı devirenler faşistlerle kol kola girerek, bu ülkeyi çöküşe götürdüler. Masayı devirerek, tüm halkların umudunu devirdiler. Demokratik çözümün yolunu tıkadılar. Oysa Ortadoğu halklarının umudu vardı. O umut bir arada yaşamaktı, demokratik cumhuriyetti. O umudu bitirmek istediler. O ses susmaz, o ses bu alanlarda” ifadelerini kullandı.

0b5cd2c7-3b18-47af-a1da-33e571440083-001.jpeg

‘Güçlü bir şekilde kazanacağız’

Temelli konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bizim oylarımız onurumuzdur, asla taviz vermeyiz. Her yerden insanlar oylarına, onuruna sahip çıkmaya geliyor. Onlar ne yapıyorlar? Haram oylar taşıyorlar. Nerede bir asker, polis varsa, belediyemizi çalmak için seçmen yapıyorlar. Hepsi sahte, gerçek seçmen bu halktır. O yüzden nerede olursan ol, oyun neredeyse oraya gel. Gel özgürlüğün için gel. O zaman görsünler el mi yaman bey mi yaman. Çok güçlü bir şekilde kazanacağız. Mutlaka kazanacağız.”Mitinge katılması beklenen Leyla Zana’nın gelemediği öğrenildi. Zana, mitinge videolu mesaj gönderdi. Miting, çalınan müziklerle devam etti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.