DBP Yüksekova kongresi yapıldı

DBP Yüksekova kongresi yapıldı

DBP Yüksekova 4'üncü Olağan Kongresi yapıldı. Eşbaşkanlığına Reşit Güneç Göneç ile Öznur Evin seçildi.

İlçe binasında yapılan 4'üncü Olağan Kongreye HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP Hakkari eski Milletvekili Esat Canan, PM üyesi Şehzade Kurt, DBP-HDP Hakkari İl Yönetimi, Barış Anneleri insifatifi ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan kongrede ilk olarak PM üyesi Şehzade Kurt konuşarak, "Büyük yıkım ve gözaltıların yaşandığı Yüksekova'nın demokratik siyasetteki ısrarı devam ediyor. Bu halk hiç bir zaman geri adım atmamıştır" dedi.

DBP İl Eşbaşkanı Süleyman Kanat da Hakkari ve ilçelerinde sürekli bir hal alan hak ihlallerine değinerek yaşanan baskılara karşı Yüksekova halkının geri adım atmadığını belirterek ilçe halkına teşekür etti. 

Kongrede son olarak konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari ve Yüksekova arasında il ilçe tartışması başlattığını hatırlatarak buradaki amacın halkı kendine mahkum etme olduğunu söyledi.

Akdoğan, "Şimdi yakıp yıktıkları bir ilçenin üzerinde planlar yapıyorlar. Biz bu halkın direniş tarihini nasıl geriletiriz diye. Ancak bu halkın direniş tarihi yüz yıllık bir politikaya karşın direnmiştir, şimdi de direniyor. Uygulamak istedikleri bütün politikaları ellerinde patlıyor. Yüksekova halkını il olma meselesinde tuzağa düşürmek istediler ama bu olmadı. Onların bakanlarının açıklaması var diyor ki 'Biz o kadar konut yaptık ama ilgi alaka yok' Bu halk kimin ne olduğunu iyi biliyor" şeklinde konuşu.

Akdoğan'ın konuşmasının ardından geçilen seçimde DBP İlçe Eşbaşkanlığına Reşit Güneç ile Öznur Evin seçildi. Yönetime ise Nevzat Kaya, Enver Belier, Gulli Polat, Emine Atak, Yavuz Atsız ile İsmet Serdar seçildi.

Kongre, seçilenlerin tebrikleri kabul etmesi ile sona erdi.

hkr-24-12-2017-dbp-kongre-(3).jpg

hkr-24-12-2017-dbp-kongre-(4).jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum