Davutoğlu'ndan fezleke açıklaması

Davutoğlu'ndan fezleke açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 5 HDP’li vekilin dokunulmazlık fezlekelerinin Meclis’e gelmesine ilişkin, "Diğer partilerin tutumlarını da bu konuda açık ve net olarak görmek istiyorum. Bunları değerlendireceğiz" dedi.

Savunma Sanayii İcra Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Davutoğlu, toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin, "Bugün 5 HDP’li vekilin dokunulmazlık fezlekesi Meclis’e geldi. Şu anda 453 fezleke Meclis’te bulunuyor. Daha önce de fezlekeler sıkça gündeme getirilmişti. Bu sürecin sonuna kadar gidilecek mi?" sorusunu Davutoğlu, "Kürsü dokunulmazlığı demokrasinin olmazsa olmazlarındandır ama bu kürsü dokunulmazlığının istismar edilerek, toplumumuzun temel değerlerini, terörle verilen mücadelede ortaya çıkan ortak vicdanı rahatsız eden ve teröristleri kutsayan,yapılan eylemleri mazur gören, 29 canımızı kaybettiğimiz saldırıdan sonra dahi bu tavrını sürdürenlerin tutumlarının dokunulmazlık içinde değerlendirilmesi mümkün değil. Bu çerçevede, istişarelerimizi de sürdürüyoruz. Meclis Başkanımızla da bu konuyu görüşeceğim ve bazı temaslarımız da olaca. Önemli olan Türkiye’de belli ilkeler ve değerlerin demokratik değerler olarak yerleşmesi. Hepimiz demokratik özgürlük alanlarını kullanma konusunda hiçbir sınır görmemeliyiz ama hepimiz demokrasinin de içinde yaşayacağı güvenlik ve huzur ortamının sağlanması, kamu düzeninin sağlanması ve terörle mücadele konusunda da ortak bir tavırda buluşmalıyız. Ayrıca, diğer partilerin tutumlarını da bu konuda açık ve net olarak görmek istiyorum. Bunları değerlendireceğiz. AK Parti olarak kurullarımızda da gözden geçireceğiz ama öncelikle de Meclis Başkanımızla da bu çerçevede görüşme yapmayı planlıyorum" şeklinde cevapladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.