Davutoğlu: Kılıçdaroğlu bize destek vermek zorunda kaldı

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu bize destek vermek zorunda kaldı

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlıklar hakkında AKP’nin teklifine destek vermek zorunda kaldığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocaeli Gençlik Çalıştayı’nda konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlıklar hakkında AK Parti’nin teklifine önce destek vermediğini, sonra ise destek vermek zorunda kaldığını ifade eden Davutoğlu şunları söyledi:

“Kaçacak hiçbir yerleri yok”

“Önce teklife destek vermeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bizim grupta yaptığımız çağrı sonrasında destek vermek zorunda kaldı, gönüllü vermedi, destek vermek zorunda kaldı. Çünkü biz onlara hodri meydan deyince kaçacak delik kalmadı da ondan. Kaçacak hiçbir yerleri yok, nereye kaçarlarsa sonlara kadar takip eder, hesabı sorarız.

“Halbuki biz onlara dedik ki, ‘bu teklifi birlikte verelim.’ Birlikte teklif veremediler. ‘Ortak imzayla verelim madem ki dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyorsunuz’ dedik. Gelmediler, imza vermediler ama 316 yola çıkınca onlara da o yiğitlerin arkasına takılmak kaldı, onlar hep bizim arkamızdan gelecekler, hep bizim açtığımız yolda bizim arkamızdan gelecekler. Ama biz bir adım geri atmayacağız. Şimdi biz de milletimiz de oylamalar esnasında bu tutumun gereğini yapıp yapmayacaklarını göreceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.