Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey NATO, sen ne zaman yanımızda olacaksın?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey NATO, sen ne zaman yanımızda olacaksın?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YPG'ye silah desteği veren ABD ve NATO'yu eleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Sakarya İl Kongresi’nde katıldı.

Kongre öncesinde salonun önünde toplananlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda 4-5 kilometre kaldı Afrin’e giriyoruz. Biz bugüne kadar soytarıların, alçakların, adilerin, PKK, PYD, DEAŞ’ın bekçiliğini yapmadık. Onlara bekçilik yapanları iyi biliyoruz. ‘Yanlış yapıyorsunuz’ dedik. ‘Gelin DEAŞ la birlikte mücadele edelim’ dedik. 5 bin TIR silahı oraya gönderdiler. Hani dosttuk? Hani NATO’da beraberdik. Gene söylüyorum: Ey NATO sen ne zaman yanımızda olacaksın? Biz denileni yapıyoruz ama siz yapmıyorsunuz. Biz dik durmaya devam edeceğiz” dedi.

‘DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA EZİLENLER İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ’

Kongredeki konuşmasında, dünyadaki ezilenler için de mücadele ettiklerinin söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz ve milletimiz kadar çalıştığımız kadar dünyanın dört bir yanında ezilenler için de mücadele veriyoruz. Biz birileri gibi sırf çıkarları için dünyayı ayağa kaldıranlardan olmadık. Elmas, altın için dünyayı kan gölüne çevirenlerden de olmadık. Biz herkes için istikrar, güven istiyoruz, bebek cesetlerinin sahile vurmadığı, daha merhametli bir dünyanın mücadelesini veriyoruz” dedi.

‘ÖLMEYE DE BU TERÖRİSTLERİ ÖLDÜRMEYE DE HAZIRIZ’

Zeytin Dalı Harekatı’na değinen Erdoğan, “Biz hazırız. Ölmeye de, evelallah bu teröristleri öldürmeye de hazırız. Ölümü korkutmayan öldüremez. Ölümü korkuttuğunuz anda size ölüm hiçbir şey yapamaz. Gençler Osmanlı tokadını iyi atıyor da dün beraber yürüdüğümüz bazıları Osmanlı tokadını hala anlayamamışlar. Afrin’deki terörist Osmanlı tokadını sadece onlar yemedi başkaları da yedi. Bildiğimiz çok ve onları kağıda dökeceğimiz zaman da olacak” diye konuştu.

‘ANA MUHALEFET GERİLİMİ ARTTIRARAK BUGÜNE GELDİ’

CHP’yi “FETÖ’ye destek”le suçlayan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ana muhalefet FETÖ’ye destek vermekten kalan vaktini lüzumsuz işlere ayırıyor. Bunların Türkiye’de dikili ağaçları yok. Her fırsatta gerilimi arttırarak bugüne kadar geldiler. Ancak denizin bittiğini, yalan ve iftiralarla bir yere varamayacaklarını anlayacaklar. Atalarımızın bir lafı var: Huylu huyundan vazgeçmez. Biz bunlara elbette prim vermeyeceğiz. Sakarya’ya son 15 yılda yaptığımız hizmetleri vermeye devam edeceğiz”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.