Çukurca Belediyesi'nde neler oluyor?

Çukurca Belediyesi'nde neler oluyor?

Çukurca Belediyesi'nde yeni başkan 6 kişi işten çıkardı. İşten çıkarmalarla ilgili Ak Partili eski başkan ile yeni başkan yazılı açıklamalarla birbirini suçlamaya başladı.

Çukurca Belediyesi'nde 31 Mart mahalli idareler genel seçimlerinin ardından yaşanan değişiklikler, tartışmalara yol açtı. Ak Parti'den seçilen yeni belediye başkanı Nazmi Demir'in göreve gelmesiyle birlikte, belediye şirketinde görevli 6 personelin işine son verilmesi, eski belediye başkanı Ensar Dündar ile yeni yönetim arasında tartışma yarattı.

Demir, işten çıkarmaları "eski başkanın yakın çevresi ve akrabaları" olarak gerekçelendirirken, Dündar ise bu hamlenin "iftira ve provokasyon" olduğunu iddia etti.

Demir'in belediye sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dündar'ın yönetimindeki dönemde yapılan personel alımlarını eleştirdiği ve "kurduğu paravan şirketler aracılığıyla elde ettiği haksız kazanç" iddiasında bulunduğu görüldü. Ancak Dündar, bu iddiaları reddederek, belediyenin kendi bünyesinde kurulan şirketler olduğunu ve şahsına ait hiçbir şirketinin bulunmadığını belirtti.

Taraflar arasındaki gerilim, Dündar'ın yeni açıklamasıyla daha da tırmanırken, kamuoyu ise belediye yönetimindeki bu tartışmayı yakından takip etmeye devam ediyor.

Dündar'ın açıklamalarından satır başları:

  • "Ne yazık ki, aynı çatı altında, halka ve hakka hizmet gayesi ile yol yürüdüğümüzü var saydığım Nazmi Demir'in şahsıma karşı, ahlaki erdem ve siyasi nezaket sınırlarını aşan akıl almaz ve düşmanca tutumuna ve hakaretlerine hayretle ve esefle sizlerle birlikte tanık oldum."
  • "İftira metninde 'paravan şirket' olarak söylenen her iki şirket de Çukurca Belediyesine ait şirketlerdir. Bunlardan biri personel şirketi, diğeri de inşaat şirketidir."

Demir'in açıklamaların satır başları:

  • "Belediye Başkanımız Sn. Nazmi Demir, seçim sürecinde yapılan bu personel alımlarını etik bulmadığını ve seçilmesi halinde ilkesiz bir şekilde işe alınanları görevden alacağını gittiği her yerde dile getirmiştir."
  • "Koruculuktan istifa ettirdiği kardeşini, yakın akrabalarını ve çevresini etik dışı bir şekilde, provokasyon amaçlı işe almıştır."

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum