Cemil Ertem: Seçimlerden sonra OHAL kalkacak

Cemil Ertem: Seçimlerden sonra OHAL kalkacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, TRT Haber'e katıldı. OHAL'in kalkacağını belirten Ertem, bunun piyasalara olumlu yansıyacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, 24 Haziran’daki seçimlerden sonra olağanüstü halin (OHAL) kalkacağını söylerken bunun piyasalara olumlu bir şekilde yansıyacağını belirtti.

‘KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞU KURUYORUZ’ 

Ertem ayrıca  daha önce açılmasının planlandığı duyurulan kredi derecelendirme kuruluşu ile ilgili detaylı bilgi verdi. Ertem, “KOBİ’leri değerlendirecek bir tür kredi derecelendirme kuruluşu kuruyoruz. Devletin değil özel sektörün yapacağı derecelendirme kuruluşu seçimlerden hemen sonra devreye girecek” diye konuştu. Ertem, “Bu derecelendirme kuruluşu zamanla uluslararası bir kuruluş olarak faaliyet gösterecek. Bu kuruluş bankaların kredi verebilmesini rahatlatacak, faizlerdeki köpüğü alacak” bilgilerini paylaştı.

Ayrıca Merkezi yönetimin mayıs ayında bütçe fazlası vereceğini belirten Ertem, Türkiye’nin mevcut piyasa fiyatlamasını haketmediğini belirtti. Ertem, Merkez Bankası’nın seçim sonrası önceliğinin enflasyon hedeflemesi olduğunun altını çizdi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.