Buldan ve Sancar’dan Kuran-ı Kerim yakılmasına tepki

Buldan ve Sancar’dan Kuran-ı Kerim yakılmasına tepki

İsveç’te Kuran-ı Kerim yakılmasına tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, “Kutuplaştırıcı her türlü eylemin karşısındayız” dedi.

İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan tarafından Kur'an-ı Kerim yakılmasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları’ndan tepki geldi. Pervin Buldan ve Mithat Sancar, sanal medya hesaplarından tepkilerini dile getirdi. 

Pervin Buldan mesajında şu ifadelere ver verdi: “Hiçbir kutsala ve inanca yönelik saldırı kabul edilemez. İsveç’te İslam inancının kutsal kitabı Kuranı-ı Kerim’in yakılmasını kınıyoruz. Halkları ve inançları karşı karşıya getiren her türden kutuplaştırıcı sözün ve eylemin karşısındayız.”

Mithat Sancar ise “İsveç’te Kuran-I Kerim’e yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İnançlara ve kutsallara yönelik saldırılar hiçbir sebeple meşrulaştırılamaz. Halkları ve inançları ayrıştıran ve düşmanlaştıran her türlü eylemin karşısındayız” dedi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.