Buldan: Kenan Evren yaşasaydı Cumhur İttifakının adayı olurdu

Buldan: Kenan Evren yaşasaydı Cumhur İttifakının adayı olurdu

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Kendileri kayyımlarla, siyasetçileri cezaevlerine atarak darbe yaptıkları için, kafaları sadece darbeye çalıştığı için 14 Mayıs’ı darbe olarak nitelendiriyorlar” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, dün akşam İstanbul Pendik’teki Patnoslular Dernekleri Federasyonunda konuştu.

Buldan, 14 Mayıs seçimine dair şunları söyledi:

“Karanlığı yaratanlar kaybedecek”

“14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler hepimizin kaderini, Türkiye’nin kaderini değiştirecek. Kürt halkının, kadınların, ezilenlerin, işçilerin, emekçilerin, bir bütün olarak hepimizin kaderi değişecek. Çünkü bu otoriter rejime, baskı ve şiddeti bizlere reva görenlere 14 Mayıs’ta iyi bir ders vereceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. 14 Mayıs’ta bu karanlığı yaratanlar kaybedecek; kumpasçılar, bizi inkar edenler, zulüm edenler, bizleri yok sayanlar kaybedecek. Demokrasi isteyenler, barış isteyenler, özgürlük isteyenler, değişim ve dönüşüm isteyenler mutlaka ama mutlaka kazanacak.

“Bir kez daha petrol buldular”

HDP’yi kapatmak isteyenlere karşı Yeşil Sol Parti listeleriyle seçimlere girdik ve Yeşil Sol’un bayrağını Türkiye’nin her yerinde dalgalandırmaya hazırız. Onlar kapatma davasıyla karşımıza çıktılar ama biz başka yollar bulduk. Büyük bir temsiliyet ile Yeşil Sol’u parlamentoya taşımanın yolunu arıyoruz.

Seçimler yaklaşırken verdikleri sözlere bakıyoruz, vaatlerine bakıyoruz. AKP’nin yalanlarına bakıyoruz. Her seçim gaz çıkaranlar, petrol bulanlar, yalan söyleyenler bir kez daha bu seçimde gaz çıkardılar, petrol buldular. Türkiye halklarını bu yalanla kandırmaya çalışıyorlar. Türkiye halklarının yalanlarınıza karnı tok. Sizlere ne inancımız kaldı ne güvenimiz kaldı.

“Sen sandıklardan çıkamayacaksın”

Ağızlarına dolamışlar, diyorlar ki “Biz iktidarda olduğumuz sürece Selo cezaevinden çıkamayacak”. Biz de buradan ona şunu söylüyoruz: Sen sandıklardan çıkamayacaksın.

 “14 Mayıs bir darbe tarihidir” diyorlar. Kendileri darbe yaptıkları için, kayyım darbesini gerçekleştirdikleri için, siyasetçileri cezaevlerine atarak darbe yaptıkları için, kafaları sadece darbeye çalıştığı için 14 Mayıs’ı darbe olarak nitelendiriyorlar.

Onların ders aldıkları Kenan Evren dönemi bitmiştir. Hayatta olsaydı inanın şu an onların cumhurbaşkanı adayı Kenan Evren olurdu, onu tercih ederlerdi. Çünkü onların zihniyetleri aynı. Ama bu ülkenin artık Kenan Evrenlere de Tayip Erdoğanlara da tahammülü kalmamıştır.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.