Bir oy Yeşil Sol’a, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na

Bir oy Yeşil Sol’a, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na

Bodrum’daki mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bir oy Yeşil Sol’a, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na. 15 Mayıs’ta hukuksuzluğun olmadığı bir sabaha uyanmak istiyoruz” dedi.

Yeşil Sol Parti, 14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında bugün Yalıkavak Pazar Alanı'nda 'Büyük Muğla Mitingi' düzenledi.

Mitingde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bir oy kendi partisi bir oy da Kemal Kılıçdaroğlu için istedi. 

Mitingde konuşan TÖP PM Üyesi Haluk Koşar, “İktidar, o oturdukları koltuklardan kalkmayacak gibi bir tablo çiziyor ama yeniliyorlar, yeniliyorlar” dedi. 2019 seçimlerinde tüm demokratik güçlerin dayanışmasıyla AK Parti’ye kaybettirildiğini ifade eden Koşar, “2023 seçimlerinde sandığa gömülecekler. Bu sömürü düzenini alaşağı ettiğimizde kazanacağız” ifadelerini kullandı.  

SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, halkın direnciyle barajları yıktıklarını belirterek şunları söyledi: “Şimdi tekrar AKP’yi yıkacağız. İnsanca haysiyetli bir yaşam için bu düzenden kurtulmak zorundayız. İnsan olmakta ısrar ediyorsak bu zalim düzenden kurtulacağız.”

AK Parti-MHP iktidarının 2015 yılından beri Türkiye ve Kürdistan halkları üzerindeki baskıcı politikalarına dikkat çeken Uğur, “7 Haziran’da bir yol açtınız, 14 Mayıs’ta başka bir yol açacaksınız. O yolu devam ettireceğiz. Türkiye’yi demokrasiyle buluşturacağız. Onların varlığı bu ülkenin taşına toprağına çökmekle sınırlıdır. Biz taşımızı toprağımızı ama önce dilimizi alacağız. Kürtçe konuşacağız. Onların bölücü olduğunu hep beraber göreceğiz. Kaybetmeyeceğiz” dedi.

Muğla’dan bir vekil çıkarmaya kararlı olduklarını belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise şöyle konuştu: “Muğla’da yaşayan Kürtlerle, demokratlarla, kadınlarla bir araya gelmekten onur duyuyorum. Yeşil Sol’un rüzgarı batıya da gelmiş. Bu havayı, 14 Mayıs tarihine kadar kapı kapı dolaşarak, herkesi ikna ederek gece gündüz çalışacağız. Seferberlik ilan edeceğiz. Muğla halkı, Muğla’da yaşayan halkımız, gerçek bir temsilciyi mutlaka parlamentoya gönderecek. Muğla’da esen bu rüzgar, diğer illerimizi de motive edecek. Artık AKP-MHP ittifakını göndermenin zamanı gelmiş ve geçiyor. Onların zulmüne onların baskısına ve ayrımcılığına ‘dur’ demenin zamanı geldi. 21 yıldır bu ülkede padişahlık yarattılar, kendi saraylarını yarattılar. Muğla halkının ne yaşadığını bilmezler çünkü saraydan hayatı toz pembe gören bir anlayış var. Soğanın kilosuyla ilgilenmezler. Bugün ekonomik krizden kaynaklı kadın yoldaşlarımın geçim derdi yaşadığını bilmezler. Alışveriş yapamayan bir halkın geleceği ile onlar ilgilenmezler. Sadece ve sadece çeteleri, yandaşları ve ittifakları görüyorlar, gözleri  başka hiçbir şey görmüyor. Bizim de onlara karşı 14 Mayıs’ta karşı tek bir oyumuz var. Onları mutlaka göndereceğiz. Kürde düşman, demokrasiye düşman, kadına ve gençlere düşman bir anlayış var. Biz ise kardeşliği, özgürlüğü savunuyoruz. Şimdi bir kez daha stratejik bir karar aldık. Bir oy Yeşil Sol’a, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na. 15 Mayıs’ta hukuksuzluğun olmadığı bir sabaha uyanmak istiyoruz. Acılarımızın hesabını 14 Mayıs’ta sormak asli görevlerimizden bir tanesidir.” 

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın da yürüttükleri mücadelenin ve ortaya konulan siyasi seçeneğin AK Parti iktidarı karşısında kritik önem arz ettiğini ifade etti. 14 Mayıs seçimlerine ‘sınav’ benzetmesi yapan Akın, “Bu sınavda, ‘Bu ülkede faşizmi durduracak mısınız, durdurmayacak mısınız’ ve ‘demokrasiden yana mısınız değil misiniz’ soruları sorulacak. İktidar, bu sınavdan geçemeyecek” diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.