Binali Yıldırım: Suriye toplantısında önemli bir karar açıklanacak

Binali Yıldırım: Suriye toplantısında önemli bir karar açıklanacak

Başbakan Binali Yıldırım, iktidara geldikten aylar sonra kendilerine muhtıra verildiğini söyledi. Yıldırım, Rusya'da düzenlenen Suriye toplantısında ise "önemli bir karar" açıklanacağını belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin akademik yıl açılışına katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Yıldırım, “8 Ocak 2003’te önümüze muhtıra konuldu. O gün Diyarbakır’da uçak düşünce o muhtıra karambole gitti, gündemden düştü” dedi.

Rusya’nın Soçi kentinde Suriye ile ilgili Türkiye, İran ve Rusya’nın katılımıyla yapılacak zirveye değinen Yıldırım, “Suriye zirvesinde önemli bir karar açıklanacak” diye konuştu.

Türkiye’de yapılan yatırımların engellenmek istendiğini belirten Yıldırım, “Ayağımıza çelme takmak için her türlü fırsatı değerlendiriyorlar. İstedikleri şey Türkiye edilgen olsun. İstiyorlar ki ‘Önce biz konuşalım, Türkiye 3 gün sonra cevap versin.’ Her seferinde başka kılıkta karşımıza çıktılar” dedi.

İktidara geldikten sonra kendilerine muhtıra verildiğini söyleyen Binali Yıldırım, “İktidara geldiğimiz ilk aylarda hemen bir muhtarı verildi. 8 Ocak 2003’te önümüze muhtıra konuldu. O gün Diyarbakır uçağı düştü, 56 vatandaşımız hayatını kaybetti. Uçak kazasından sonra o muhtıra karambole gitti, gündemden düştü” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.