Bayram öncesi sağlıklı beslenme önerileri

Bayram öncesi sağlıklı beslenme önerileri

Uzmanlar, bir aylık Ramazan ayından sonra vatandaşların beslenmelerine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundular.

Lokman Hekim Van Hastaneleri'nden Diyetisyen Funda Budak, bayramın ilk günlerinde sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekti.

Budak, Ramazan ayının yavaşlayan sindirim sistemine ve metabolizmaya aniden yüklenmenin çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıklarının artabileceğine işaret eden Budak, bayram sabahları yapılan kahvaltılarda hafif, doğal ve sağlıklı besinlere öncelik verilmesi gerektiğini vurguluyor. Yağlı ve ağır yiyeceklerin tüketilmesinin bayramın keyfini kaçırabileceğini ifade etti.

Bayramın ardından beslenme düzeninin kademeli olarak normale dönmesi gerektiğini belirten Budak, ilk günlerde 3 ana öğünle beslenmenin yeterli olabileceğini ancak sonrasında ara öğünlerle beslenmenin sıklaştırılmasının daha sağlıklı olacağını söyledi. Her öğünde besin gruplarının dengeli bir şekilde tüketilmesinin önemini vurguladı.

Tatlı tüketiminin de dikkatle yapılması gerektiğini belirten Budak, sütlü ve hafif tatlıların tercih edilmesini önerdi. Ayrıca, vatandaşların mümkün olduğunca hareket etmelerinin faydalı olacağını ifade ediyor. Günlük düzenli yürüyüşlerin sağlık için önemine değinirken, sebze ve meyve tüketiminin arttırılmasını ve bol su içilmesini tavsiye etti.

Budak, beslenme düzenindeki dengenin ve sağlıklı tercihlerin bayramın keyfini artıracağını belirterek, tüm vatandaşlara sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini diledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.