Batman'da 3 kardeş sel sularına kapıldı

Batman'da 3 kardeş sel sularına kapıldı

Sağanak yağışın su taşkınlarına neden olduğu Diyarbakır ve Batman'da 2 kişi yaşamını yitirdi. Batman kent merkezinde sel sularına kapılıp kaybolan 1 ila 5 yaş arasındaki 3 kardeşi arama çalışmaları devam ediyor.

Diyarbakır'da dün gece etkili olan sağanak yağışlar sonucu birçok ilçe ve bağlı kırsal mahallelerde dere yatakları taştı. Dere yataklarının yakınında ev ve ahırları su bastı. Birçok yurttaş yaşanan taşkınlardan etkilenirken, bir kişi yaşamını yitirdi. 

Yaşanan yaşanan taşkınlar sonrası Kulp ve Bismil ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi. 

BATMAN

Batman'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayıp gece saatlerinde sağanak haline dönüşen yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Kente merkezinde Hürriyet, Gültepe, Fatih, Belde, Şafak, Karşıyaka, Kültür, Çamlıtepe ve Seyitler mahallelerinde cadde ve sokaklar yağmur suları ile doldu. Birçok ev ve işyerlerini su basarken bazı araç sürücüleri de yollarda mahsur kaldı. 

Yağış nedeniyle Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de giriş katını da su bastı.

Seyitler Mahallesi'nde yaşayan 54 yaşındaki Lalihan Güner sel sularına kapılarak kayboldu. Saatler sonra Güner’in cenazesine ulaşıldı. Güner’in cenazesi yurttaşlar tarafından sudan çıkardı.

Aynı mahallede yaşları 1 ila 5 arasında değişen üç kardeşin sel sularına kapılarak kaybolduğu ihbarı yapıldı. 

KAYIP 3 KARDEŞ ARANIYOR

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kaybolan 3 çocuğu arama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Açıklamada “7 kişilik aileden anne, baba ve 2 çocuk yaralı olarak kurtarılırken, 3 küçük çocuk 1,5 metre yükselen çamurun altında kaldı" denildi.

Aynı mahallede sulara kapılan bir bebek de yurttaşlar tarafından kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan bebeğin yoğun bakımda tedavi altına alındığı öğrenildi. Yine kapıldıkları sel sularından yurttaşlar tarafından kurtarılan Aysun Güner ve Ceylan Güner da Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kent merkezinde eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.