Başbakan Yardımcısı Canikli: IŞİD 'Hayırcı', CHP 'Almancı'

Başbakan Yardımcısı Canikli: IŞİD 'Hayırcı', CHP 'Almancı'

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'den referandum yorumları: IŞİD 'hayır' kampanyası yapıyor, CHP'yi Alman derin devleti yönetiyor, İngiltere'de 'tek adamlık' var...

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, IŞİD’in 16 Nisan referandumu için Türkiye’de ‘hayır’ kampanyası yürüttüğünü, CHP’yi de ‘büyük ölçüde Alman derin devletinin yönettiğini’ öne sürdü. Canikli, Almanya, Fransa ve ABD’de ‘tek adamlık’ olduğunu da savundu.

İstanbul’da Beykoz mahalle muhtarları ve STK temsilcileri ile biraraya gelen Canikli, “Bize istihbari raporlar geliyor. IŞİD terör örgütü de Türkiye’de gizlice kendi taraftarları ile ‘hayır’ kampanyası yürütüyor” diye konuştu.

‘CHP ALMAN TALİMATIYLA HAREKET EDİYOR’

Canikli, refrandum için hayır kampanyası yürütenlerin ‘büyük bölümünün gayri milli olduğunu’ da söyleyerek CHP’yi ‘Alman derin devleti’ ile ilişkilendirdi: “Türkiye’de hayır kampanyasını çok güçlü bir şekilde yürüten CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu. O da mı gayrı milli? Evet, o da gayrı milli. Çok net söylüyorum. Bugüne kadar Türkiye’nin menfaatine olan her düzenlemede Kılıçdaroğlu, bunun karşısında oldu. Kılıçdaroğlu’nu, şu anda CHP’yi, maalesef büyük oranda Almanya derin devleti yönetiyor. Bunu açıkça söylüyoruz. Bu biliniyor. Açıktan söylemenin bir mahzuru yok. Onlarla çok yakın ilişki içerisinde. Onların talimatı ile hareket ediyor.”

‘İNGİLTERE BAŞBAKANI TEK ADAM’

Canikli, anayasa değişikliğine karşı getirilen ‘Tek adam’ eleştirisine karşı “Demokrasinin beşiği… Hiç kimse İngiltere’de diktatörlük var diyor mu? Yok. İngiltere’de tek adamlık var”savunması yaptı; Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in tek kadın, Fransa’da Cumhurbaşkanı François Hollande’ın ve ABD başkanının da tek adam olduğunu öne sürerek, “Tek adamlık diktatörlük ise o zaman bunların hepsi diktatör. Olur mu böyle bir şey? Biz de onlara benzer hale getirmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bu da bir safsata” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.