Başbakan Davutoğlu’ndan ‘Cerattepe’ açıklaması

Başbakan Davutoğlu’ndan ‘Cerattepe’ açıklaması

Konya’da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin Cerattepe’deki maden çalışmalarının mahkeme sonuçlanana kadar duracağını açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’ya yapılan 42 tesisin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, “Cerattepe’deki çalışmalar, mahkeme kararı sonuçlanana kadar durdurulacak. Herkes, hukuka saygı gösterecek. Bu konunun istismar edilmesine asla izin vermeyiz’’ dedi.

Davutoğlu, Artvin Cerattepe’deki maden işletmesiyle ilgili bugün Çankaya’da Artvin heyetiyle yaptığı görüşmede alınan kararları açıkladı.

Cerattepe maden işletmesinin çalışmalarını hukuki süreç sonuçlanana kadar durduracağını açıklayan Davutoğlu şunları söyledi:

“Cerattepe’deki maden işletmesi, mahkeme kararı sonuçlanana kadar çalışmalarını durduracak. Herkes hukuk devletinin gereği olarak mahkeme kararına saygılı olacak. Aynı şekilde izinsiz gösterilerden kaçınılarak şu ana kadar Artvin’de bu anlamda yapılan bazı istismarlarında önüne geçilecek. Biz bu kadar şeffaf ve açık bir şekilde davranırken, bu konunun istismar edilmesine asla izin verilmeyiz.

‘Maden işletmesi kapalı galeri olacak’

“İkinci olarak maden işletmesi kesinlikle kapalı galeri olacak. Bugün veya yarın her ne gerekçe olursa olsun açık galeri uygulamasına geçilmeyecek. Üçüncü olarak galeriden çıkan maden yerinde işletilmeyecek, taşınarak işletilecek. Dördüncü olarak galeriden çıkan madenin Murgul’a taşınması, karayoluyla değil, teleferikle olacak. Beşinci olarak madenin teleferikle taşınması için kesilecek ağaçlar minimum düzeyde tutulacak ve yerine misliyle yeni ağaçlar dikilecek.

‘İllegal gösterilere izin vermeyeceğiz’

“Bütün bu teminatlar, hem Artvin’in doğal dokusunun korunmasına, hem de vatandaşlarımızın endişelerine verdiği önemi göstermektedir. Bütün bu teminatlara ve doğal dokunun korunması için alınan önlemlere rağmen birileri ‘Siz hangi tedbirleri alırsanız alın biz zenginliklerimizin yer altında kalmasını istiyoruz’ derse, bunu da hoş karşılamamız mümkün değildir. Hele hele buradan hareketle bir takım illegal gösteriler yapılmaya devam edilirse, Artvin’de de ve Türkiye’nin her yerinde kamu düzeni kesinlikle muhafaza edilecektir.

“Bu çervede hem çevremizi koruyacağız hemde yeraltı zenginliğimizi ekonomimize kazandıracağız. Herkesinde bu hukuki sürece saygı göstermesini bekliyoruz. Nasıl bu hukuki sürece saygı bağlamında bugün bu görüşmeler yaptıysak bütün Artvinli kardeşlerimize buradan sesleniyorum, bunu istismar eden çevrelerede hiçbir şekilde prim vermeyiniz.”(İMC)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.