Bartın, "Kolluk şiddeti" ile ilgili Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi

Bartın, "Kolluk şiddeti" ile ilgili Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi

Dem Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Van ve birçok ilde yaşanan protesto gösterileriyle ilgili TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulması için Meclis Başkanlığı’na önerge verdi.

Hakkari Milletvekili Bartın, Van Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’ın seçimi kazanmasına rağmen kendisine mazbata verilememesi üzerine Van ve birçok ilde protesto gösterilerinin yaşandığını belirterek, “Van, Hakkari başta olmak üzere birçok kentte binlerce kişi, Van halkının iradesinin YSK eliyle gasp edilmesine karşı sesini çıkardı, bu müdahaleyi kabul etmedi. Ancak protesto eylemlerinde polis birçok hukuksuzluğun yaşanmasına yol açtı, yurttaşlar doğrudan hedef alındı, darp edildi, hukuksuzca gözaltına alındı, tutuklandı” dedi.

Bartın, yaşanan olayların araştırılması ve mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulması için Meclis Başkanlığı’na önerge verdi.

Bartın önergenin gerekçe bölümünde, “Van Büyükşehir Eşbaşkanlığına seçilen Abdullah Zeydan’ın mazbatasının verilmemesi üzerine gelişen protesto eylemlerinde ve sonrasında YSK’nın bu hukuksuz kararından dönmesi sonucunda gelişen kutlamalarda meydana gelen keyfi gözaltılar, kolluk şiddeti ve kolluğun bayrağa bakma dayatması gibi her türlü hukuk dışı tutumun araştırılması, soruşturulması hukukun işlevi ve toplumsal barışın tesisi için büyük bir önem taşımaktadır. Ayrıca hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan, tutuklanan ve birçok hak kaybına uğrayan yurttaşlara dönük adil ve etkin bir yargı sürecinin başlatılması amacıyla da Meclis Araştırma komisyonu kurulması elzemdir” ifadelerine yer verdi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.