Bakan Özer’den HDP’li Paylan’a 'bıyık' cevabı: Vücudumdaki tasarruflar sizi ilgilendirmez

Bakan Özer’den HDP’li Paylan’a 'bıyık' cevabı: Vücudumdaki tasarruflar sizi ilgilendirmez

Paylan TBMM Komisyonu’nda, Bakan Özer'e “Geçen yıl tam biat etmemiştiniz. Bu yıl etrafınızdaki herkes gibi bıyık bırakmışsınız” dedi. Özer "Vücudumdaki tasarruflar sizi ilgilendirmez" yanıtı verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün; Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK ve ÖSYM’nin 2023 bütçe teklifleri, 2021 yılı kesin hesap kanun teklifleri ve Sayıştay raporları üzerindeki görüşmelere devam edildi. 

Komisyonda söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e tepki gösterdi.  ANKA'nın aktardığına göre “Eğitim konusunda çok geride kaldığını üzülerek söylüyorum. Yüzüncü yılın bütçesi size nasip oldu. Yüzyılın bir muhasebesini yaptığınızda 85 milyonuz ne huzurumuz var ne de kanunumuz var" diyen Paylan şöyle devam etti: "Tek adam rejiminin bir sembolü var, bıyık. Geçtiğimiz yıl siz bıyıksızdınız tam biat etmemiştiniz bu yıl maalesef etrafınızda olan herkes gibi bıyık bırakmışsınız. Hangi müdüre hangi okula gitsen bıyık bırakmamış okul müdürleri bıyık bırakmışlar. Tayyip Bey, ‘bana biat edecekseniz bıyık bırakacaksınız’ diyor. Özgür düşünce herkesin istediği gibi giyindiği, isteyenin bıyık, sakal bıraktığı bir ülkede yaşanıyor. Saraya kimse bıyıksız giremez. Asla yanlış anlamayın kişiselleştirmeyin meseleyi. Saraya giren, bıyıklı çıkar. Bu kadar basit.”

Bakan Özer ise Paylan’ın sözlerine, “Yazıklar olsun sana. Benim vücudumdaki tasarruflar sizi ilgilendirmez bunun hakkında konuşmak züldür. Siz hayal kırıklığısınız, size gülüyorum” tepkisini gösterdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.