Bahçeli: Kılıçdaroğlu’na mermi atılması organize ve siyasi bir hamle

Bahçeli: Kılıçdaroğlu’na mermi atılması organize ve siyasi bir hamle

MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun polis cenazesinde mermiyle tehdit edilmesiyle ilgili “bize göre organize ve siyasi bir hamledir. Bu edepsizliğin hesabı sorulmalı ve işbirlikçileri deşifre edilmelidir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

İstanbul Vezneciler’de bombalı araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden polislerin Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mermi ile tehdit edilmişti.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun mermiyle tehdit edilmesiyle ilgili “organize ve siyasi bir hamledir” yorumunda bulunuldu.

Bahçeli’nin açıklamalarından satırvaşları şöyle:

“AKP, PKK ile masaya oturmak için fırsat aramakta”

“Sakın ola hükümet terör örgütüyle görüşeyim, buluşayım, yeniden bir çözüm süreci başlatayım ihanetine heves etmemelidir. Serok Başbakan sabık başbakan olduktan bir müddet sonra PKK’yla irtibat kurmaya yönelik iddialar kamuoyuna yansımıştır.

“Bilhassa geçtiğimiz Nevruz’da AKP ile PKK arasında aracılar mekik dokumuş Yüksekova operasyonundan önce bir orta yol bulma çabaları gösterilmiştir.

“Eğer bu söylentiler Sayın Davutoğlu’nu karalamak için başlatılmış bir siyasi linç kampanyası değilse eğer AKP ile PKK şu anda bazı kanallardan temas halindeyse bilinsin ki bu hıyanetin altından hiç kimse kalkamayacaktır.

“Kuşkumuz o ki AKP, PKK ile masaya oturmak için fırsat aramakta, gerekçe oluşturmaktadır. Başbakan’ın PKK’yı kastederek ‘Görüşme teklif ettiler kabul etmedik’ sözleri bizi haddinden fazla işkillendirmiştir. Bu kuşkusuz doğru çıkar, AKP ile PKK’yı kuytu köşelerde görüşürken yakalarsak bu vatanı bu iktidarı dar ederiz, dünyayı da başlarına yıkarız. Süreç bitmiş ve gömülmüştür.”

Kılıçdaroğlu’na saldırı

“Bu densizliği hoş görmek mümkün değil. Camide saf tutan cemaati bölmek bu millete yapılacak en büyük kötülüklerden birisidir. AKP bu taşkınlıklara prim vermiştir. Cumhurbaşkanı cami avlularındaki arbedeleri daha da tetiklemiştir. Aralarında AKP ve CHP’li üyelerin de yer aldığı Cezaevleri Alt Komisyonunun bazı denetim faaliyetleri kasten çarpıtılmış ve kutuplaşma malzemesi olarak gösterilmiştir.

“Türkiye’de cami avlusunda kavga edilirse, namaz kılmayanlara da hayvan suçlaması getirilirse sorarım sizlere birlikte ve kardeşçe nasıl yaşayacağız? Cami avlusunda ana muhalefet partisi liderinin önüne mermi kovanı atmak bize göre organize ve siyasi bir hamledir. Bu edepsizliğin hesabı sorulmalı ve işbirlikçileri deşifre edilmelidir. (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.