Altan Tan Hakkari stadını Meclis'e taşıdı

Altan Tan Hakkari stadını Meclis'e taşıdı

Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Hakkâri’de bir süre önce yıkılan şehir stadını Meclis'e taşıdı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA  - Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Hakkâri’de bir süre önce yıkılan şehir stadını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ tarafından Anayasanın 98’inci ve İçtüzüğün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması üzerine Meclis'e soru önergesi verdi.

Vekil Tan, önergesinde, " Hakkâri’de bir süre önce yıkılan şehir stadının yerine halen yeni bir stat yapılmayacak olması, tesissiz kalan Hakkâri spor camiasının tepkisini çekmiştir. Statsız kalan ildeki 40 spor kulübü bir araya gelerek bu durumu protesto etmişlerdir" sözlerine yer verdi.

Vekil Tan, Bakan Akif Çağatay KILIÇ'a şu soruları yönelttti:

-Hakkâri’de yeni stat yapılmadan eski stadın yıkılmasının gerekçeleri nelerdir?

-Yapılması planlanan Futbol sahası, spor salonu ve yüzme havuzu tam olarak nerede yapılacaktır?

- Bu tesislerin ne zaman bitirilip hizmete açılması planlanmaktadır?

 -Hiçbir planlama yapmadan ve ileriki müsabakalar düşünülmeden tüm spor alanlarını yıktıktan sonra halen yerleri bile belli olmayan tesisler yapılana kadar ileriki spor müsabakaları nerede ve nasıl yapılacaktır?

- Bu yıkımın kademeli olarak yapılmamasının gerekçeleri nelerdir? Genel Müdürlük bunun için ikna edilemez miydi?

-Halen mahkeme sürecinde olan ve belki de onay çıkmayacak bir arazi üzerine hangi gerekçelerle planlar kurulmuş ve projeler yapılmıştır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum