Akdoğan'dan 'kardeş aile' çağrısı

Akdoğan'dan 'kardeş aile' çağrısı

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan yardımsever aileleri Yüksekova’da evleri yıkılan ailelerle ‘kardeş aile’ olmaya çağırdı.

YÜKSEKOVA HABER

Yüksekova ilçesinde evleri hasar gören Yüksekovalı ailelerle dayanışma çağrısında bulunan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan yayınladığı mesajında, “Tarihimizin en karanlık ve en zor dönemlerinde dahi, özgür yaşam uğruna yeniden var olma mücadelesini vererek zaferler elde ettik. Her mücadele sonunda var ettiğimiz özgür yaşam, Faşizmin saldırılarına, talanına yakıp yıkmalarına gerekçe oldu. Bugün faşizm Kürt kentlerini harabeye çevirerek, özgür yaşamımızı kentlerimizle beraber yok etmeye çalışmıştır. Bizim tarihsel referanslı direniş ve dayanışma pratiğimiz kentlerimizi yeniden kuracaktır. Kentlerimizi yakıp yıkanlara, namerde muhtaç olmadan, insanımızın elinden tutmak, onlara kucak açmak, acılarını hafifletmek en insani görevimizdir. Bu görev çerçevesinde herkesi Gever’de evi yakılıp yıkılan bir aile ile KARDEŞ AİLE olmaya çağırıyorum” ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.