Akdoğan: Azez’i de içine alacak 10 km’lik güvenli hat istiyoruz

Akdoğan: Azez’i de içine alacak 10 km’lik güvenli hat istiyoruz

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Türkiye-Suriye sınırında Azez’i de içine alacak 10 kilometre derinliğinde bir güvenli hattın inşa edilmesini istediklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, A Haber’de yayınında konuştu.

Akdoğan, “Demografik yapının değiştirilmesi için bir oyun oynanıyor. Türkiye bu oyuna alet olmamalı. Suriye sınırında Azez’i de içine alacak şekilde, 10 kilometre derinliğinde bir güvenli hattın inşa edilmesini istiyoruz. Bu hat çatışmaların dışında tutulmalıdır” diye konuştu.

Türkiye’nin savaş istemediğini belirten Akdoğan, “Ama ulusal güvenliğimizi ilgilendiren konular serinkanlı analiz edilmeli. Karşı tarafta yaşananlar size göç dalgası ve terör tehdidi olarak yansıyorsa sizi ilgilendirir” dedi.

Halep’in düşmesi durumunda Türkiye sınırına 600 bin mültecinin gelme ihtimali olduğunu da belirten Akdoğan, “Açık kapı politikamız devam ediyor. Sınıra duvar örülmesi göçmenlerle alakalı bir konu değil. Terör örgütlerine yönelik bir tedbirdir” dedi.

Akdoğan, Suriye’ye olası bir kara harekatında Meclis’ten yeni bir tezkere çıkartmaya ihtiyaç olmadığını da söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.