AK Parti milletvekili aday adayı: Suruç olayı yeni bir Roboski

AK Parti milletvekili aday adayı: Suruç olayı yeni bir Roboski

AK Parti’nin Urfa Milletvekili aday adaylarından Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, Hicrethaber.com’da yayımlanan yazısında, Suruç'ta AK Partili milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve ailesini suçladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Suruç’ta yaşananlara dair açıklamaları, AK Parti Urfa Milletvekili aday adaylarından tarafından yalanlandı.

Şeyhanlıoğlu, AK Partili milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve ailesini suçlayan açıklama yaptı.

Hicret.com’da yer alan habere göre, Şenyaşar ailesinin PKK’lı olmadığı vurgulayan Şeyhanlıoğlu, olayı yeni bir Roboski olarak tanımladı.

Açıklamanın basında daha geniş yer bulmasından sonra Şeyhanlıoğlu’ndan iki açıklama geldi.

Şeyhanlıoğlu, önce yazının kendisine ait olduğunu inkar etti. Bu inkardan yaklaşık yedi saat sonra ise yazının kendisine ait olduğunu, birkaç ‘dost’unu bilgilendirmek için Whatsapp’tan gönderdiğini savundu.

Söz konusu metnin tamamı şöyle:

Suruç olayı yeni bir Roboski’dir

AK Parti milletvekili adayı, olaydan 3 gün önce 1 TL’lik eşyaların satıldığı ucuzcu bir dükkanı ziyaret ediyor. Dükkan sahibi adam eski bir HDP’li olduğunu ve siyaset defterini kapattığını tövbe ettiğini söylüyor… Bize daha gelmeyin diyor. Olay günü milletvekili tekrar yaklaşık 50 kişilik grubuyla gelince tartışma çıkıyor ve Yıldız’ın meşhur tefeci abisi adama küfür ediyor. Adam da içerde kadınlar olduğunu ve gitmelerini söylüyor… Bu esnada tartışma silahlı saldırıya dönüşüyor ve Yıldız’ın kardeşleri ateş ediyor. Adam ve oğlu yaralanıyor… Bunu gören dükkan sahibi adamın yeğeni pompalıyla gelip yıldızın tefeci abisini vuruyor.

Yıldız’ın adamları yaralı adam ve oğlunu hastanede oksijen tüpünü kafasına vurarak öldürüyor. Hastane kameralarını bozan ve polis dahil herkesi dışarı çıkaran Yıldız’ın adamları 2 oğul ve babayı Suriye’deki olaylar gibi bir vahşi bir şekilde infaz ediyor. 

3’ü de oruçlu olan ve gariban bir aile olan dükkan sahibinin eşinin ağıtları bana bunu yazdırdı.

Adamlar asla PKK’li değildir.

Olay sonradan görme tefecilikleriyle bilinen Yıldız’ın hakaretleriyle başlamıştır.

Devlet görevini yapmamıştır.

Cumhurbaşkanı’na yanlış bilgi verilmiştir.

Bu olay tam bir Roboski kumpas olayıdır.

Pilotlar hatalı atış yapınca “sıçtık” derler…

Tefeci zalimlerin pisliğini temizlemek AK Parti’ye yakışmaz ve mutlaka suçlular cezalandırılmalılar.

Olay seçimden önce aydınlatılmalı ve kamuoyuna paylaşılmalıdır.

Bu olay Urfa’da ciddi infiale ve oy kaybına yol açacaktır.

Bir zulmü ancak duyurabiliyorummmmm…

ÖNCE YALANLADI, SONRA KABUL ETTİ

Birçok basın organında yer alan bu haberlerden sonra Şeyhanlıoğlu, “Suruç olayıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan ve adım kullanılan yazı bana ait değildir…kamuoyuna duyurulur…” dedi. Ancak bu açıklamadan 7 saat sonra bir açıklama daha yapan Şeyhanlıoğlu, söz konusu yazının kendisine ait olduğunu kabul etti ve Whatsapp’tan birkaç dostuna attığını, bu metnin bir basın açıklaması olmadığını söyledi…

Şeyhanlıoğlu’na gelen mesajlar arasında çok sayıda “Baskı altında mısınız” ifadelerinin yer alması dikkat çekti.

t-009.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.