AK Parti 'Evet' kampanyasını başlattı

AK Parti 'Evet' kampanyasını başlattı

Adalet ve Kalkınma Partisi, 16 Nisan’daki anayasa değişikliği referandumu için ‘Evet’ kampanyasını başlattı.

Ak Parti, ‘Evet’ kampanyasını Ankara Arena Spor Salonu’nda 81 ilden Ankara’ya gelen partililerin katılımıyla düzenlenen toplantıda başlattı. Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Arena’da yaklaşık 40 bin kişiye seslendi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ‘Hayır’ diyenlere “Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethederken ona da ‘hayır’ diyenler oldu. Gazi Mustafa Kemal’i düşünün. Samsun’a giderken ona da ‘hayır’ diyenler oldu. Mütareke basını hep bir ağızdan ‘hayır’ diyordu. Gazi Mustafa Kemal bunlara aldırış etmedi” diye konuştu.

1027385597.jpg

Arena ve çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri yüzünden Ankara’da şehir içi trafikte uzun süre aksamalar yaşandı. Toplantı salonunda ‘Yıkılmadık, yılmayacağız. Aksine biz daha yeni başlıyoruz’, ‘Kararımız evet’ pankartları dikkat çekti.

Spor salonunun duvarına AK Parti’nin medya işlerini yürütürken 15 Temmuz darbe girişimimde oğluyla birlikte hayatını kaybeden Erol Olçak’ın posteri asıldı. Olçak’ın oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un bir posteri de “Vatan size minnettar” sloganıyla duvarlardaki yerini aldı. Spor salonuna, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu posterlerinin de asılması kafaları karıştırdı. Zira bu isimler yaşadıkları dönemlerde başkanlığa karşı olduklarını dile getirmişlerdi.

Yıldırım, konuşmasında anayasa değişikliği ile birlikte muhalefetin iddia ettiğinin aksine yasama, yürütme ve yargının tek elde toplanmayacağını, yasama ve yürütmenin birbiriyle uyum içinde çalışacağını söyledi. Anayasa değişikliği ile birlikte Türkiye’de istikrarın güçleneceğini anlatan Yıldırım, “Vesayetler, krizler, dayatmalar son bulacak. Yargı bağımsız olacak, milletimiz kazanacak. Bürokrasi azalacak, hizmet hızlanacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.