Ahmet Türk: Ak Parti ile resmi görüşmelerimiz yok ama Meclis’ten isimlerle görüşüyoruz

Ahmet Türk: Ak Parti ile resmi görüşmelerimiz yok ama Meclis’ten isimlerle görüşüyoruz

Ak Parti ile Resmi bir görüşmelerinin olmadığını ancak Meclis'te bazı isimlerle görüştüklerini belirten Ahmet Türk, Mardin’de şuanda anketlere göre yüzde 56 ile önde olduklarını söyledi.

Ahmet Türk, Rûdaw TV'ye verdiği demeçte, yerel seçimler, CHP ile ittifak, AK Parti ile yapılan görüşmeler, seçimler sonrası olası yeni bir süreç ve gündemdeki önemli konular hakkında konuştu.

31 Mart öncesinde DEM Parti'nin Diyarbakır'da Leyla Zana, İstanbul'da ise Başak Demirtaş'ı aday göstereceği söylentileri dolaşırken, bu isimlerin aday olarak belirlenmediği haberleri gündeme gelmişti. Türk, Zana'ya adaylık teklifinde bulunduklarını ancak Zana'nın siyaset yapmayacağını belirttiğini söyledi. Başak Demirtaş'ın adaylığını desteklediğini fakat kararın parti yönetimi tarafından alındığını ve neden değiştirildiğini bilmediğini ifade etti.

Türk, Mart ayının kendisi için önemli olduğunu çünkü 2 Mart 1994'te DEP milletvekiliyken tutuklanarak cezaevine gönderildiğini hatırlattı ve o dönemi "karanlık günler" olarak adlandırdı.

Neden tekrar aday olduğu sorusuna Türk, Kürt halkının özgür ve demokratik bir yaşamı hak ettiğini ve bu amaçla siyaset yaptıklarını ifade etti. Türk, seçildikleri takdirde bir daha kayyım atanmasından endişe duyup duymadıklarına yönelik soruya ise belirsizlik olduğunu ve bu konuda kesin bir şey söyleyemeyeceğini dile getirdi.

Türk, Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesi gerektiğini vurgulayarak Kürt parti ve taraflar arasında diyaloğu desteklediklerini belirtti.

Ahmet Türk, CHP ile yapılan işbirliğini "bir deneyim" olarak değerlendirerek, gelecek seçimlerde DEM Parti'nin yeniden kazanacağına inandığını ifade etti.

Son olarak, seçimlere ilişkin anket sonuçlarına değinen Türk, Mardin'de DEM Parti'nin %56, diğer partilerin ise %32-33 oy aldığını belirtti.

Temel hedeflerinin Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümü olduğunu dile getiren Türk, Kürt parti ve taraflar arasında da diyaloğu desteklediklerini belirtti.

Ahmet Türk, “AK Parti ile görüşmeleriniz var mı?” sorusuna, “Resmi görüşmelerimiz yok ama Meclis’ten isimlerle görüşüyoruz, onlar da partilerinin bugün izlediği politikaya karşı rahatsızlıklarını da dile getiriyorlar. Ama Erdoğan’la resmi görüşmemiz yok” dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum