Ahmet Türk: 24 Haziran tarihi fırsatın olacağı gün olacak

Ahmet Türk: 24 Haziran tarihi fırsatın olacağı gün olacak

Ahmet Türk: İnsanlık tarihinde her zaman fırsatlar doğmaz. Yüzyılda bir fırsat doğar. Bu gün işte o gündür. 24 Haziran seçimleri tarihi fırsatın gerçekleşeceği gün olacaktır.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) büyük İstanbul mitingi devam ediyor. Mitingde konuşan Kürt siyasetçi Ahmet Türk 24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaptı.  

Türk’ün konuşmasının satır başları şöyle: 

“Değişimin yarattığı heyecanı tüm Türkiye görüyor. Özgürlük mücadelesinin yarattığı değerleri dimdik ayakta tutuyorsunuz. İnsanlık tarihinde her zaman fırsatlar doğmaz. Yüzyılda bir fırsat doğar. Bu gün işte o gündür. 24 Haziran seçimleri tarihi fırsatın gerçekleşeceği gün olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Zulüm politikalarının bir gün son bulacağına inanıyordum. O gün bu gündür. Kürtleri ile Türkleri düşman etmeye çalıştılar. Bu gün Kürtler ile Türkler özgürlüklerin, barışın ne kadar değerli olduğunu gördüler. 

Bir iftira kampanyası ile bu seçimleri götürmeye çalışıyorlar. Çok yakın süreçte yaşadığımız bir Suruç olayı var. Tüm Türkiye biliyor. Var olan baskılar karşısında halk tepkisini ortaya koydu. Bunlar hastanede insanları infaz ettiler. Bu ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı adlarını bile ağzına almadı. Buradan çağrı yapıyoruz. Sivil toplum örgütlerin, insan hakları kurumları gönderin oraya. Ama korkuyorlar. Artık halkların gözünde hiçbir değerleri yoktur. Zaman çok kısıtlıdır. 24 Haziran’da kardeşim, yoldaşım Demirtaş’ı aramızda göreceğiz. İnançlarından, kimliklerinden dolayı tutsak olanların özgürlüğünü sağlayacağız.”

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.