Abdullah Zeydan: Van halkının hakettiği hizmeti sunacağız

Abdullah Zeydan: Van halkının hakettiği hizmeti sunacağız

Abdullah Zeydan: "Yükümüz ağır, yaralarımız derin. Fakat biz bütün sorunlara hakimiz. Ve bizim çok güvendiğimiz fikriyatımız var. "

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarının startını Diyarbakır'da verdi.

Tanıtım etkinliğine katılan belediye eşbaşkan adayları, Yeni Yaşam gazetesine değerlendirmede bulundular.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı adayı Abdullah Zeydan, partiyi sahiplenmek ve nerede durduğumuzu herkese göstermek, son dönemlerde gelişen zulme karşı, belediye gasplarına karşı bir irade beyanı olarak aday olduklarını söyledi.

Paradigma ve fikriyat doğrultusunda halka hizmet etmek için aday olduklarını belirten Zeydan, “Halkımız demokratik tercihinde bulunarak bizleri aday gösterdi. Şimdi hep birlikteyiz. Partimizin büyümesi için halkımız üzerindeki zulmü sonlandırmak için birlikte mücadele etmeye devam ediyoruz. Yaklaşık on yıldır bir kayyım yıkımı vardır. Bir halkın iradesinin gasbı var. Bu gasbı ortadan kaldırmak, belediyeleri halkın belediyeleri yapmak için halkımız ile birlikte bu gaspı bitirip halkımıza layık bir hizmeti sunacağız. Yükümüz ağır, yaralarımız derin. Fakat biz bütün sorunlara hakimiz. Ve bizim çok güvendiğimiz fikriyatımız var. Çok deneyimli kadrolarımız var. Bu anlayışı bir yönetim ile birlikte Van halkının hakettiği hizmeti sunacağız” diye belirtti.

Şedal: Kadın kırımına karşı mücadele edeceğiz

Van Belediyesi Eş Başkanı adayı Neslihan Şedal ise, “Kadın mücadelesinin içinde biri olarak zaten kadınların hakları için mücadele içerisindeyiz. Yaşadığımız kentlerin yerel yönetimler demokratik yerel yönetimler yoluyla nasıl demokratik ve kadın kentlerine dönüştürebildiğinin mücadelesi uzun bir süredir veriliyor. Kadınların yerel yönetimlerin öznesi haline gelmesi için bir mücadele veriliyor. Bizlerde bu mücadelenin belli alanlarında yer alan kadınlarız. Toplumun bütün sorunları kendimize dert ettik. Bu seferde yerel yönetimler alanıyla bu mücadelenin öncüsü olmayı kendimize dert ettiğimiz için başvuru yaptık. Temel iddiamız, kentimizde yaşanan derinleşmiş sorunları artık gün yüzüne çıkarılması, yerinde ve zamanında tespitinin yapılması dönük çalışmaları yürüteceğiz. Wan’ın devlet aklından kaynaklı büyük sorunlar yaşadığını biliyoruz. İktidarın politikaları Wan’daki sorunları daha da derinleştiriyor. Bizler ilk olarak kadın kırımına karşı mücadele edecek politikaları hayata geçireceğiz. Projelerimizi toplumun her alanına yayarak kadın yaşam alanlarını her sokakta her alanda hayata geçirmeyi kendine temel hedef olarak koyuyoruz” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.