Abdullah Zeydan Van Büyükşehir için aday adayı oldu

Abdullah Zeydan Van Büyükşehir için aday adayı oldu

Hakkari Eski Milletvekili Abdullah Zeydan, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde aday olmak isteyenler başvurularını sürdürüyor. Hakkari Eski Milletvekili Abdullah Zeydan, DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayılığı başvurusunda bulundu.

Zeydan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Partimizi sahiplenmek, halkımıza hak ettiği hizmetleri sunmak, gasp edilen halkımızın iradesini kayyımlardan geri almak için birlikte yola çıktığımız hepsi bir birinden değerli aday adayı arkadaşlarıma başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

ABDULLAH ZEYDAN KİMDİR?

Abdullah Zeydan, 1973 Hakkari Yüksekova doğumludur. Uluslararası Amerikan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunudur. 2015 ve 2016 yıllarında yapılan seçimlerde HDP’den Hakkari milletvekili olarak seçildi.

TBMM’de anayasa eklenen bir madde sonucu geriye dönük dosyalarla ilgili olarak dokunulmazlıkları kaldırılan Zeydan, 4 Kasım 2016 da göz altına alındıktan sonra aynı gün tutuklanarak Edirne F tipi kapalı cezaevine gönderildi.

Zeydan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile uzun süre cezaevinde birlikte kalmıştı. Zeydan, aynı zamanda Hakkâri eski milletvekili Mustafa Zeydan’ın oğludur.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum