Abdullah Zeydan 5 yıl sonra ‘evine’ geri döndü

Abdullah Zeydan 5 yıl sonra ‘evine’ geri döndü

5 yıl tutukluluğunun ardından tahliye edilen HDP eski Milletvekili Abdullah Zeydan, partisinin genel merkezine gitti.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde 4 Kasım 2016'dan beri tutuklu bulunan eski HDP Milletvekili Abdullah Zeydan, tahliyesinden sonra partisini ziyarete gitti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları ve milletvekillerine yönelik 4 Kasım 2016’da yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınarak tutuklanan Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan hakkında “örgüte yardım etmek" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla verilen 8 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası Yargıtay tarafından bozulmuş, yeniden görülen davada tahliye kararı verilmesinin ardından Zeydan 7 Ocak’ta tahliye edilmişti.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Parti Sözcüsü Ebru Günay tarafından karşılanan Zeydan’ın ziyaretine ilişkin HDP’den yapılan paylaşımda, “Abdullah Zeydan 5 yıl aradan sonra evine geri döndü. Zeydan'ı Genel Merkezimizde Eş Genel Bakanımız Sancar ve Parti Sözcümüz Günay karşıladı. Hoşgeldin @AbdullahZeydan rehin tutulan diğer arkadaşlarımızı hep birlikte karşılayacağımız günler yakın” ifadelerine yer verildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.