3310'la piyasaya dönmeye hazırlanan Nokia'yı bekleyen tehlike

3310'la piyasaya dönmeye hazırlanan Nokia'yı bekleyen tehlike

Nokia, yenilediği 3310 ile MWC'de fırtınalar estirdi. Firmanın eski bir telefonu yenileyerek ortaya çıkarması ve bununla gündeme oturması, üst seviye telefonlarını olumsuz etkileyebilir mi?

Merakla beklenen MWC’nin (Mobil Dünya Kongresi) en gözde ürünü şüphesiz ki yenilenen 3310’du. MWC’yi bekleyen birçok kullanıcının LG G6 veya Huawei P10 yerine yeni Nokia 3310’u beklediğine şahit olduk. Dayanıklılığıyla ve uzun pil ömrüyle bilinen, herkesin hala hatırladığı yılan oyunuyla ‘efsane’ye dönüşen cihazın bu kadar beklenmesi, merak edilmesi, fuarın en popüler ürünü olması hiç şaşırtıcı olmadı.

Ancak burada firmayı görünmez bir tehlike bekliyor olabilir. Telefon şu an bir heyecan yaratmış olsa da, üretici HMD’nin “nostaljik telefon üreticisi” olarak tanınmamaya dikkat etmesinde fayda var.

Nokia markası şu an HMD adlı bir firmaya lisanslı ve HMD’nin 3310’a ilave olarak tanıttığı 3 yeni Android’li telefon daha var. HMD, yeni, uygun fiyatlı 3310’un öne çıkararak ismini duyursa da, bu popülarite firma için bir tuzağa dönüşebilir. Genel düşünceye göre HMD, eski Nokia telefon tutkunlarını hızla yeni Nokia’lara (yeni tanıtılan Nokia 6 gibi) taşımak istiyor.

Yeni Nokia 3310’ün Nokia’yı bir “retro telefon firması” haline getirme ihtimali, firmanın akıllı telefonlarının başarısız olması halinde, yok değil. Bu yüzden Nokia’nın sadece retro telefon üreten bir firma gibi görünmemeye dikkat etmesi gerekiyor. (Kaynak: Chip)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.