'2511 engelli öğretmenin ataması için çalışmanız var mı?'

'2511 engelli öğretmenin ataması için çalışmanız var mı?'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması talebiyle önerge veren HDP'li Murat Çepni, engelli öğretmen kontenjanı artırılmadığı takdirde ataması yapılmayan 2511 engelli öğretmenin yeniden sınava girmek zorunda kalacağını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, pandemi gerekçesiyle sınavları üç kez ertelenen  ve ataması yapılmayan engelli öğretmenleri Meclis gündemine taşıdı.

2 bin 511 engelli öğretmenin aylardır atama beklediğini belirten Çepni, “Öğretmenler 15 Kasım 2020'de sınava girdiler,  Şubat 2021 ayında 500 öğretmenin ataması yapıldı. 11 Ekim 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde 750 engelli öğretmen atamasının yapılacağını açıkladı. Fakat Türkiye’de çeşitli zorluklarla girdikleri sınavda başarı olan 2511 engelli öğretmen aylardır atamalarının yapılmasını bekliyor” dedi.

"Yeniden sınava girecekler"

Çepni, kontenjanlar artırılmadığı takdirde ataması yapılmayan öğretmenlerin birçoğunun yeniden sınava girmek zorunda kalacağını söyledi ve ekledi: “Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüzde 3’lük engelli öğretmen kontenjanı çok yetersizdir.  Türkiye’de 2020-21 eğitim öğretim yılında öğretmen açığı 109 bin 616, ücretli öğretmen sayısı ise 69 bin 326 olarak tespit edilmiştir. Türkiye’de öğretmen açığı da dikkate alınarak engelli öğretmenler için kontenjanın arttırılması gerekiyor.”

Çepni'nin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e yönelttiği sorular şöyle: 

  • Bakanlığınızın engelli öğretmen kontenjanını arttırmak ve 2 bin 511 engelli öğretmenin atamasının yapılması için çalışması var mıdır? 2 bin 511 engelli öğretmenin atamasının yapılması için düzenleme yapacak mısınız?
  • 2021 yılı için kaç engelli öğretmen görev yapmaktadır? 2022 yılı için kaç engelli öğretmenin ataması yapılacaktır?
  • Atanamadığı için hak kaybı yaşayan öğretmenlerin mağduriyetleri nasıl giderilecektir? Süresinde atanamayıp, yeniden sınava girmek zorunda olanlara ilişkin bir düzenleme yapacak mısınız?
  • Engelli öğretmenlerin topluma tam, eşit ve etkin katılması için,  çalışma koşullarının düzeltilmesi, okulların fiziki koşullarının engelli öğretmenlerin kolay görev yapabilecekleri hale getirilmesi için Bakanlığınızın çalışması olacak mıdır? 
  • Engellilerin, Anayasa, yasalar ve uluslararası sözleşmelerle düzenlenen hakları konusunda etkin uygulamalar yapacak mısınız?

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.