Özgür Amed

Özgür Amed

Tutukluları da tutuklayın...

Tutukluları da tutuklayın...

**Hayatında bir kez Orjin kremin reklâmına denk gelmiş ve gerçeğin peşine vermiş yalanı mahallesinden geçerken görmüş herkesi selamlıyorum. 

Fight Club felsefesi “Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. Bir amacımız ya da yerimiz yok, ne büyük savaşı yaşadık ne de büyük buhranı” derken, Bize de “Abê valla Orjin kuşağıyız. Hiç bişi yok, hayatta görebileceğimiz tüm şeyleri tek karede gördük” demek kaldı. Açıkçası Her Kürdün hayatında bir sefer maruz kaldığı “Orjin” kremin o sürrealist tanıtımını izledikten sonra, hele ki teyzemlerde bile görünce nasıl hayal kırıklığına uğradığımı anlatamam. Urfa’da Avon’un KCK dosyasına girmesi ile biraz umutlanmıştım. Kesin KCK resmi el kremi diye ona da darbe vururlar diye. Ama yok ne gezer! Nostradamus kehaneti gibi sarıp sarmaladı, Maya’ya bile uzanmıştır.

Bakanlık şimdi toplatma kararı çıkartmış. Radikal gazetesi toplatıldı dedi. Çok geçmeden Zaman gazetesi yok böle bişi diye haber girdi. O değilde, asıl mesele şu: Sadece evine alanlar ayaklansa yeminle Orjin Devleti kurulur. Devlet hema kendine ayıx olsun. Kapatma işini iki kez düşünsün. Not etmiş olayım buraya…

**KCK meselesi çıkan haber ve spekülasyonlar ışığında İmralı Adasına kadar uzandığını gördük. Bu durum daha önce arkadaşlara sohbet esnasında ortaya attığım ütopik bir tezi de kaçınılmaz olarak haklı kıldı. Eğer bu cinnet hali devam ederse KCK’den şuan hapis yatanlar tutuklanır.

Evet, bence tutuklanır.

Yani başka ne olacak? Nedir bu saçmalığın sonu?

Sonsuz güç kullanım yetkisinin hovardalığı ve art niyet ile girişilen kıyımın fantezi sınırlarını artık kestirmek çok zor. Sergei Eisenstein kurgulasa bu kadar iş çıkartmazdı diye düşünüyorum. O halde içerdekilerin örgütlenmesi ve olası şüpheler ışığında, yüksek bir ihtimaldir ki hapiste tutuklanıp dışarıya verileceklerdir. Yani içerden tutuklanan dışarı hapse gönderilecek. Serbest kalışı hapis hayatına başlangıç olacak. Avukat şoförünü alıp, tekerlek ve debriyajı da Kürt sorununa bağlayacak olan AKP “Demokrasi halkın, halk tarafından, halk için sopalanmasıdır.” kafası ile kendince cennetin bol şölenli ırmaklarına doğru yol alıyor. Bunu yaparken Huxley’in “Belki de bu dünya başka bir dünyanın cehennemidir” deyimini unutarak.

**Başbakan nasılsa ‘bedel ödettiği’ Kürtleri yakalamış, ‘bedelli’ keyfini sürmesin de ne etsin.

**“PKK Çözülüyor” diyen son Fizikçi İç İşleri Bakanı Naim Şahin, şahsen benim gözümde bir dosttur artık. Çünkü önden bıçaklıyor. O.Wilde’ın “Bu dünyada sadece iki çeşit felaket vardır, biri amacına ulaşamamak, diğeri ise ulaşmak” deyimini de değiştiriyorum eğer dert etmeyecekse. 3 felaket vardır. Yeni felaket ise bizim bakandır. Tsunami yürekli, ribozom bakışlı ve ‘benim can kırıklarım var” şarkısının başrolüne denk düşen bakanın önermesi Biyolojik bir hataya düşüyor. Sistemler, ideolojiler de dört mevsim gibidir. Kışın soğuk olduğundan içe doğru çekilirler ve enerjisini korumak için hacmini daraltmak zorunda kalır. Bu anda mantıken “çözülme” olmaz. Yani azından böyle bir açıklamanın mevsimi kış değil yaz olmalıdır. Kendisine hazırlanıp verilen metin ciddi bir hata ürünüdür. Lütfen düzeltilsin.

**Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, araştırmaya göre, nüfusun yüzde 96,2’sinin caz müzik, yüzde 92,3’ünün klasik müzik, yüzde 82,2’sinin ise yabancı rock müzik dinlemediğini söylemiş. Üzüntülerini belirtmiş. Bilmiyorum belki de Kurdili Hicazkar makamında bir köşede ağlamıştır. Hatta üzülmesini tavsiye etmem. Kürtlerde daha beteri var. Tırro vırro denebilecek tüm müzik türleri Kürt müzik dünyasına girmekte zorlanmıyor, ayrıca tüketici de bulabiliyor kendine. Ne işkence isim ve müziklere maruz kaldığımızı bilse susardın Arınç…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Özgür Amed Arşivi