Özgür Amed

Özgür Amed

Tıro fıso Proflar û Kimyasal Barış!

Tıro fıso Proflar û Kimyasal Barış!

**Cumartesi gecesi girdim yatağa, pis bir uykuya dalma planlarım vardı. O ara TV açık ve gözüm çarptı. Erdoğan’ın Ulusa seslenişinin tekrarı veriliyordu. Az biraz dinleyeyim dedim. Demez olaydım, ne bileyim gece travma etkisi yapıyor bu tür konuşmalar. Bayılmadan önce hayal meyal  “Kimyasal Silahlar barış için kullanılmalı” dediğini duydum ondan sonrada tüm vücudum kasılmış zıbarmışım öyle. Sabah kalktığımda organlar resmen pert olmuş. Kulağımda hala Erdoğan’ın belirsiz cümleleri.

Mantığa bakar mısın? Barış için kimyasal kullanılabilirmiş. Kısmen hak veriyorum esasında, Roboskî’de katliam yapıldı silahlarla, teknoloji ile. 

Hepsi ne için? Tabi ki barış için… Yani mantığın geldiği yer burası. Allah ıslah etsin. 

O kimyasalların test sürüşlerinde bir yerlerinze uranyum parçacıkları düştüğü zaman görürsüz barışı, savaşı…

**Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Alparslan, şiddet gören kadınlara 'ruhsatlı silah taşımaları', yüksek topuklu ayakkabı giymemeleri ve dövüş kurslarına gitmelerini önermiş…

Kel başa şimşir tarak kısaca. Bide ilginçtir Türkiye’de en abuk sabuk açıklamaları Proflar yapıyor. Hatırlarsanız İnsan hakları dersleri veren Prof. Dr. Anıl Çeçen, eğer 10 tane Kürt yan yana gelirse, uydudan tespit edilip hemen füze atılsın demişti. Tabi bununla da yetinmeyip Kürtlerin sürgün edilmesi ve doğum kontrolün uygulanması gerektiğini belirtmişti TBMM’de.

Daha güncel olması açısından, geçtiğimiz aylarda doçent iken, şimdi ayda 12 taksite profluğu kaptığını öğrendiğimiz AKP MYK üyesi Mazhar Bağlı, geçenlerde Twitter’de bir kadın arkadaşa alenen taciz, tecavüz terbiyesizliğinde bulundu.

Mustafa Alparslan’da kendisine ayrılan saçmalama kontejanından hakkını kullanıyor. Saygı duymak gerek tabi!!! Şiddet gören kadın önce gidip ruhsatlı silah bulacakta, sonra evdeki tüm topuklu ayakkabılarını yok edecekte sonrada zaten tomarla sahip olduğu paraları alıp Tekvando’ya gidecek. Böylece şiddetten de kurtulacak. De gel de delirme!...

İnsanın bu sözleri söylediği için ona şiddet uygulayası geliyor. Yada kim neresine şiddet uyguladı da beyin korteksleri hasara uğradı? Ne biçim açıklamalar bunlar oxlim?

**Emniyet Genel Müdürlüğü, Çevik Kuvvet timleri için 4 çeşit mühimmatı bulunan 425 adet tüfeği satın almış. Gaz bombası atan tüfekler Ankara, İstanbul, Mersin, Adana ile bütün Kürt illerine gönderilmiş. Gösterilerde molotofkokteyli, havai fişek, taş, misket atan göstericilere karşı polis dört çeşit mühimmatı olan öldürücü etkisi taşıyan hava basınçlı tüfek kullanacakmış.

Tüfek kurtarır mı ki? Ülkenin zaten cılkı çıktı. Utanmazsa bu karar için resmi genelge ile kutlamalar da yaparlar şimdi. 

Geçtiğimiz günlerde de molotof silah sayılsın denmemiş miydi? 3.yargı paketi ile bu hesap kitaplar yapılmıştı diye biliyorum. Emniyet yetinmemiş ve yargı paketini beklemeden kendisi silah stoklamış. Oldu olacak meteor de kiralayın. Gökten fırlatın insanlara da topluca rahat edelim. Zaten bu işin eni sonu taş ve zopaya geri dönüştür.

**MİT’in kendi sitesinde çocuklar için açtığı bölümü gördünüz mü? Görmediyseniz girin bakın. Gezin o turistik ortamı. Futuristik beyin yıkama ve çocukları nasıl “İstihbarata” yönlendirme işlerine soyunduklarını. Yani anlatılara göre, evdeki her çocuk potansiyel mitçi ve ihbarcı. Redhack’ın emniyet sızıntısı sonrası çıkan ihbar maillerini de beraber okuduk. Aynen kafa o ayarda işte. Olabildiğince ajite, olabildiğince saçma ve olabildiğince çocuk eksenli bir edepsizlik. İnsanlar çocuklarını nasıl daha iyi bir yol-yordama sokarımın derdinde iken, bizim devlet “İhbarın” önemi için onları eğitim derdinde. Yakutistan’dan Gökbörü’ye aç kurtlara yem olaydız emi. İlla Pink Floyd’un mu çıkıp “çekin ellerinizi çocuklardan” demesi gerek?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Özgür Amed Arşivi