Özgür Amed

Özgür Amed

Teprenme ula kundır! Sator elimden qayî….

Teprenme ula kundır! Sator elimden qayî….

Ara sıra vekil olduğunu hatırlayıp "dostlar mecliste görsün" diyerek açıklamalar yapan bir AKP vekili var. Kendisi o kadar mühim bir insan ki Amed vekili yapmışlar. Asıl mesleği silah tüccarlığı olan bu içten duygular adamın adı Cuma İçten. Cuma’da namaza durup içten de pazarlık yaptığı için ismine yakışır bir şahıs. Bu aralar silah ticaretinde zararda olmuş olacak ki pek bi sinirli pek bi oksijensiz dolaşıyor. Geçenlerde Meclis genel kurulundaki tartışmalar sırasında CHP'li bir vekile "Diyarbakır'a girebilmeniz için abdest almanız lazım" dedi. Yani kendisi alenen Kürtlere hakaret ederken sanki çift çekirdek, i5 işlemci böbreği ile hatım download ediyordu. AKP borsasında görücüye çıkıp kendini inkâr edip haramzade olurken sanki abdestli idi.

Hazır Cuma İçten’e ısınmışken bir iki tur daha atalım etrafında. Amed’te bina yöneticisi bile seçilemeyecek bir adam iken MV olarak AKP’li olabildiğine göre demek ki vardır bir sakatlığı. AKP şahsen beni seçse oturup düşünürüm. Ben nerede insanlıktan çıktım, ben nasıl bu kadar düştüm diye. Cuma’da sakatlık Çarşamba pazarında hormonlu domates bolluğu gibi. Baş başa giderler… Hatırlarsanız bir ara yine demişti" '16 yaşından bu yana PKK'dan tehdit alıyorum"… Doğrudur! Ben de şahidim! Ama 16 yaş diyerek çok büyük mütevazılık etmiş. PKK kurulduğu gün hatta daha Fis köyüne gelmeden yolda bir mektup hazırlayıp Cuma abêye gönderiliyor. Mektupta "Daha kurulmadık, sen de daha 5 yaşındasın. Ama seni tehdit ediyoruz. ABD’den sonra ki en büyük akıl ve düşman sensin" denmiş. Bu mektuba İngiltere devlet müzesinde ulaşmanız mümkün. Yani bu adam bu kadar önemli işte! Zaten bakmayın, şimdiye kadar olan bütün müzakereler veya ateşkesler de Cuma İçten’in hatırına perşembeden itibaren başlatılan girişimlerdir. Eski Çin kaynaklarında kendisi adına kayıtlı bulunan bir tablette yazıldığı gibi"… Dolayısıyla Allah istemediği sürece terör örgütünün yapabileceği bir şey yok" demiştir. Bu ve buna sözleri halen Zihin Engelliler Eğitiminde örnek olarak kullanılıyor.

Ee Cuma bu! İlim bilim kilim insanı! Boş duracak hali yok ya. Haber sitelerinde geçen haber aynen şöyle: "PKK'lılar da benim çocuğum" diyen Milletvekili İçten, "22 bin PKK'lı öldürüldü yani 22 bin çocuğum öldürüldü. Hepsi benim çocuğum" diye konuştu…

Bu sözünden sonra kanaat getirdiğim bir şey var. Cuma, İdris’i fena halde kıskanıyormuş. Adamın gitmesini beklemiş. İkinci kanaat getirdiğim derin mesele de şudur efendim: Hani hatırlarsanız tüm insanlığa üstün bir hizmet yaparak, kitlelerin yapamadığını başarıp Erdoğan’ı yere yıkan ve üstünden atarak William Wallace gibi freedooomm diye bağıran bir at vardı. Adı Cihan’dı. Birkaç yıl sonra öldü. Tabi bence öldürüldü. İşte bu atın tekmeleri altında kalmış bir insandır Cuma. O at nasıl ve nerede olduysa kesinkes Cuma’yı bulup sırtından indirip basmıştır arka ayakları ile. Neymiş tüm PKK’liler oğluymuş. Yahu arkadaş tamam edep-ahlak-mantık-felsefe-bilim-zirt pirti geçtim de; bu nasıl bir hücre zehirlenmesidir? Bu nasıl bir karaciğer patlamasıdır! Bu nasıl bir pankreas vicdansızlığıdır... Daha dün beni tehdit ediyorlar, asla başaramayacak ve beni yıldıramayacaklar diyordun! Daha dün senin taptığın başbakanın onlara “Bunlar Zerdüşt” diyerek aşağılamaya çalışırken sen abdest hassasiyetini bastırıp es geçebildin. Şimdi de gelmiş bizi yiyisen öyle mi? Sen ne zaman böyle teqlecî oldın? Hele söyle sen! Pasif içici misin aktif içici misin? Ne ara ayık kafa ile dolaşıyorsan söyle bize o ara uğrayalım sana…

Cuma’nın hayatı bir Brezilya dizisine dönmüş haberi yok. Mala min xera bibe! Rojeryo, Alfredo, Estefenya ve Cuma aynı pembe dizisinde olayların içinde kıvranıp dururken, aldatılıp ama haberi olmayan genç delikanlıyı canlandırmaya devam ediyor bizimki. Daha önce Erdoğan için “Özgürlük savaşçısı” derken, sanki Erich Fromm’dan icazet almış gibi böbürlenip analizlerde bulunuyordu. PKK ile görüşen ve pazarlık yapan şerefsizdir diyen diğer başkanı ve aynı zamanda gözyaşı bezlerinin genetiği ile oynanmış olan Arınç’ı da unutarak şimdi de baba rolü oynuyor. Asıl baba olan “devleti” unutarak konuştuğu için fırçayı er geç yiyecek olan Cuma, Erdoğan’ın şimdi “Benim senin gibi bir oğlum yok” fırçasına da hazırlanıyor olabilitesi, olası bir olasılıktır. Kardeşime tavsiyemdir. Git Fiskaya’dan o yani, Dicle çayî dolanî!… Bi ayî iki ayî, ayîlar armut sayî! Teprenme ula kundır! Sator elimden qayî….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Özgür Amed Arşivi