Necip Çapraz

Necip Çapraz

'Taraf'tan taraf

'Taraf'tan taraf

Yaygın medya kuruluşları arasına Taraf Gazetesi yeşil logosuyla ve “Düşünmek taraf olmaktır” sloganıyla yayın hayatına başladı.

 

Merkezi için, İstanbul"un Anadolu yakasını seçen tek basın kuruluşu olan Taraf"ın yöneticilerinden Ahmet Atlan, “Gazetecilik artık göstermekten ziyade saklıyor! Diğer gazeteler çok zorlanacak çünkü medyanın sakladığı her şey Taraf gazetesinde olacak, biz bu gazeteyi bunun için çıkartıyoruz..."diyor.

 

Ahmet Altan ve Alev Er'in yönetiminde hazırlanan Taraf"ta Etyen Mahçupyan, Neşe Düzel, Alper Görmüş, Ümit Kıvanç, Rengin Soysal, Metin Soysal, Oylum Özdemir, Süleyman Yaşar, Amberina Zaman gibi isimler de yer alıyor.

 

90 kişilik kadro ile 'İkinci Cumhuriyetçilerin gazetesi' olarak lanse edilen "Taraf" gazetesi, 1 YTL satış fiyatıyla yayın hayatına başladı.

 

Gazeteci -Yazar Ahmet Altan ile birlikte gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapacak olan gazeteci Alev Er,  yaptığı açıklamada, "Düzgün, dürüst ve herkesin okuyabileceği" bir gazete yapmak için yola çıktıklarını vurgulayarak, amaçlarının toplumun tüm kesimlerine hitap eden bir gazete yaratmak olduğunu ifade ediyor.

 

Okuyucu ile buluşmasında ilk manşetini "Dağlıca Baskını" olarak belirleyen Taraf, ikinci sayısında ise “PKK"ya Kürt sözü” manşetiyle ülke gündemine ışık tuttu. Asıl konuşulması gereken konuları gündeme taşıdı Taraf"ı “taraf”sızlık ilkesine, objektif habercilik tadında bir gazete olarak gördüm. Birilerinin diliyle değil sadece gazetecilik dili ve ruhunu gördüm ilk iki sayısını.

 

Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar da, daha önce yaptığı açıklamalarda, Taraf'ın medyada demokrasiden yana tavır alınmadığı bir dönemde; "demokrasinden taraf" olacağını söylemiş ve "Bu gazetede demokrasiye inanmayan kimse yazmayacak" diye konuşmuştu. Demokrasiye en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde barışa ve kardeşliğe katkı sunmasını umut ediyorum.

Bir ulusal günlük gazete için "çok pahalı" eleştirilerine maruz kalan Taraf'ın 1 YTL'den satışa çıkması, gazete yönetimi tarafından "bağımsızlığın ve ilana bağlı olmamanın" gereği olarak açıklanıyor. Ayrıca
ilk günkü (çarşamba) net satışın 41 bin olduğunu açıkladı...

Son olarak bu gazetenin ilk iki sayısına bakıldığında; diğer gazetelerle aynı olduğunu söyleyemem.

 

Farklı olduğunu haberlerini, köşe yazarlarını okuyunca hemen anlıyorsunuz.

 

Her şeye önyargılarımızla yaklaştığımız bir süreçte, önyargılarımızın yersiz olduğunu şiddetin değil, barışın dili açıkça görülmektedir. Yazan şahısların daha önceki duruşları “taraf” için bir referanstır aslında. Farklı görüşlerinden ve duruşlarından yola çıkıp, yapılacak yersiz eleştiriler gecikmeyecek mutlaka.

 

Türkiye"nin tüm renkleri ve kokularını okuma ve tanıma şansı vermesini diliyorum.

 

Ben artık “Taraf”tan tarafım…

Hoş geldin “TARAF”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Necip Çapraz Arşivi