Bedri Çallı

Bedri Çallı

Kobanê Zaferi ve Sonuçları-2

Kobanê Zaferi ve Sonuçları-2

Kobanê Zaferi ve Sonuçları-1’in devamına başlayarak sevgili okurlarıma merhaba;

Kürt halkının mazlum olduğu kendi evinde, topraklarında. İşlerinin başında iken hiç beklemedikleri ve ilgilerinin olmadıkları bir ateşi ve savaşın içinde buldular kendilerini. Ama her zaman olduğu gibi bu kez de boyun eğmediler, bu bizim kaderimizdir demediler, bunlar uluslar arası bir çok devlet ve güçten destek aldıklarından bunlara karşı savaşamayız endişesi taşımadılar.

Bu savaşın Kürt’lere kazandırdıkları da göz ardı edilmemeli. Bütün Kürt halkını birbirlerine yakınlaştırdı. Birbirleri ile kaynaşma, dostluk kurma ve bütünleşmelerini sağladı. Böyle durumlarda her türlü desteği sunacağını, bunu:  ekmeğini Kobanê ve Şengal için paylaşırken, eylemleriyle sokağa dökülürken, bu uğurda 50’ye yakın insanını kaybederken ve her türlü desteği sunarak ta bütünleşme adına  bir kazancı olmuştur. 

Kürt halkı her geçen gün uluslar arası toplum tarafından kabul görmüş ve destek almıştır. Büyük sorunlar yaşayan Ortadoğu coğrafyasında bundan böyle söz sahibi olması gerektiğini ortaya koymuştur. Amerika ve Avrupa ülkelerinin desteğini alarak mazlum ama onurlu bir halk olduğunu göstermiştir. Savaş uçaklarının bu savaşta yer alması ve müttefik olduklarına her kes şahit oldu. Bu durumda kesin olan bir şey var ki o da PKK’nin yakın zamanda ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından terör listesinden çıkarılacağıdır.

Kanları ve canları pahasına verdikleri mücadele ile sadece Kürt halkını değil tüm dünya halklarına ciddi bir destek vererek bu eli kanlı örgütü tarihin çöplüğüne gömdüler. Bu tespitin doğruluğu tüm dünya ülkelerinde yapılan açıklamalarda görmek mümkün.

Kürtlerin yaptıkları bu kahramanca savunmanın tüm insanlık adına yapıldığı artık açık bir dille söylenmektedir. Hepimizin şahit olduğu gibi bu açıklamaların bir çoğunda PKK’nin artık terör örgütü listesinden çıkarılması gerektiği dillenmiş durumdadır.

 Kobanê’nin Türkiye  ile ne alakası var diyenlere, Türkiye’nin Kosova, Kırım ve Gazze ile alakadan daha fazlasına sahiptir. Çünkü aynı aileden hem Türkiye’de ve hem de Kobanê’de var. Orada savaşanlar hepsi Türkiye’de yaşayanların ya akrabası veya evlatlarıdır.

Kürt halkı bu kadar acı ve kayba rağmen elbette çok şey kazandı. Bunu hiçbir Kürt düşmanı  inkar edemez. “Kobanê’nin Türkiye ile ne alakası var” diyenler, “Kobanê’nin Diyarbakır, Van, Hakkari ile ne alakası var” diyenler de inkar edemezler.

Kobanê için tüm Kürt halkı topyekun gerek yürüyüşler, gerek eylemler, gerek Kobanê sınırındaki nöbetlerle, gerek fiilen,  gerek ilaç, Yiyecek, giyim, battaniye bu güne kadar elinden gelenini yapmışsa, bundan sonra da bu destek daha da büyük bir şevk ve gönüllülükle devam edecektir.

Kürtler:  Kobanê’de, Şengal’de maxmur’da dökülen şehitlerin kanları ve HPG, YPG,YPJ,YJA STAR ve Peşmerge birliklerinin kahramanca savaşmaları karşısında minnet ve gurur duymaktadır. Bu savaşta geçmişte tüm yaptıklarının tersine Kürt savaşçılara sundukları destekten dolayı ABD öncülüğündeki koalisyonun desteği inkar edilemez.  Fakat bu destekten dolayı  kendilerine minnet ve teşekkür sunmaya  gerek olmadığını düşünüyorum.

ABD öncülüğündeki müttefikler  uçakları ve silahları ile yardım ettiler, ama Kürt halkı binlerce insanını ve tüm yaşamsal varlığını heba etti. Eğer Kürt insanı bu çeteyi alt etmeyi başarmasaydı.  Koalisyonda yer alan tüm ülkeler büyük acılar yaşayacaktı. Onların yerine Kürt halkı bu acıları yaşadı.  Bu nedenle Kürt halkı bunun karşılığını görme hakkına sahiptir. Bu tez’imin kanıtı Fransa ve Ürdün’de yaşananlardır.

Nihayetinde Kürtler tarihi bir destan yazdı. Artık bundan böyle dünya ülkelerinde askeri ve polis okullarında, üniversitelerde lise ve orta öğretim okullarında verilen derslerde mutlaka Kobanê savaşına yer verilecektir.  Ne yazık ki Türkiye’yi yönetenler bu resmi  iyi okuyamadılar. Kürtlerin İŞİD canileri tarafından ezilmesini ummak yetmiyormuş  gibi bu katillere elinden gelen her türlü imkanı sunmaktan  da geri kalmadılar. Bu şekilde dünyayı kandıracaklarını da sandılar.

Siz eğer Kürt evlatlarının DAİŞ çetelerine ve onların destekçilerine karşı kazandıkları savaşın ne kadar ciddi ve önemli sonuçlar ortaya çıkardıklarını görmek istiyorsanız, geçen hafta Erbil ilindeki Saad Abdullah Konferans Salonu’nda “Yezidi ve Hıristiyanlara uygulanan etnik soykırım” Panelinde güvenlik nedeniyle ismi belirtilemeyen yezidi kızlarının yaşadıklarını mutlaka okuyun. Onların anlattıklarına burada yer vermem mümkün olmadığından okumanızı öneriyorum.

Eski Başbakanın Kobanê’yi  İŞİD dinsizlerine karşı savunanları terörist olarak nitelemişti. YPG’nin İŞİD kadar kötü olduğunu belirtmişti. Dikkat edin uluslar arası düzeyde İŞİD lanetlendikten sonra ilk defa İŞİD’in kötü olduğunu belirtmişti.

The Times News:  Yeni Başbakan sözlerine gazetenin birinci sayfasında yer vermiş ve başbakanın “cihatçıları durdurmaya hayır” demiştir. Gazetedeki haberin başlığı ise “ Türkiye Başbakanı itiraf ediyor. “Cihatçıların Suriye’ye gitmelerini durduramayız”.

Oysa CİHATÇI  kelimesini  kullanarak onlara ne kadar sempati ile yaklaştığını gösterdi. Halbuki cihatçı kelimesi yerine ırz düşmanları, sapıklar, caniler şeklinde söylemeliydi.

AKP’nin bu kadar gaddar davranmalarının altında yatan neden ise aklı sıra kendilerine göre bir senaryo hayata geçirmeye çalıştılar.

Onlara göre İŞİD Kobanê’yi ele geçirecek, daha sonra uluslar arası güçlerle birlikte İŞİD’i yok etmek için Kobanê’ye girerek ve 30 yıl boyunca büyük bedellere rağmen alt edemediğimiz PKK’yi  ve onların kardeşi olan YPG’lileri keklik gibi avlarız. Bu durumda Efrin ve Cizire Kantonları güçsüz kalarak dağılmalarını sağlarız. Düşüncesi hakimdi.

Kürt halkı dostlarına güzel sonuçlar hediye ettiği gibi, düşmanlarını da hüsrana uğratarak kendileri aleyhinde üretilen tüm senaryoları tarihin çöplüğüne attı.

HDP’nin %10 barajı ile de insanların beyinlerini alak bulak etmek için, insanları tereddütte bırakarak baraj altında bırakılmasını sağlamak için çeşit çeşit senaryo ve entrikalarla karşımıza çıkacaklar. Koban^nin rövanşını almak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Ama eminim

Ama eminim ki Kobanê için üretilen tüm senaryoları boşa çıkaran ve Kobanê de tarihi destan yazdıran Kürt halkı ve dostları barajı alt üst edecektir..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bedri Çallı Arşivi