Özgür Amed

Özgür Amed

Kara Köpekler

Kara Köpekler

Hallac-ı Mansur,kaldığı şehrin tüm toplumsallığını teneffüs edebildiği Kati'a çarşısında gezinirken yanında sürekli bir kara köpek bulundururmuş. Ona yemek ikramında bulunanlara "etleri köpeğe verin" dermiş. Buna şaşırıp sebebini merak edenler de şunu söylermiş: "Onu sürekli yanımda dolaştırıp iyi besliyorum. Çünkü temiz olmayan yanımı temsil ediyor. "Hallac'ın tamamen nefs mücadelesine atıf yaparak söylediği bu pratik aradan,on bir yüzyıl geçtikten sonra şeklini koruyarak özünü hepten kaybetti. Bugün kara köpek yerini, karalara bürünmüş et ve insan kanına susamış barbar bir köpek ordusu aldı.Hallac'ın köpeğini bu ülkede iki şekilde okuyabiliriz. Birincisi, devletin ve elbette valilerden kaymakamına kadar hizmetine girdikleri, temiz olmayan yanlarını temsil eden bu katil sürüsünü sınırsızca beslemeleridir. Bu vahşilerin sınır boylarının her noktasından, sınırsızca beslemeleridir. Bu vahşileri sınır boylarının her noktasından, sınır kapılarının her hücresinden, tırlara yüklenmiş  ölüm makinası ile sürekli besleyerek et ve kan iştahını onlar üzerinden terbiye etti. IŞID, devletin temiz olmayan ama gerçekliğini karşılayan kara mı kara bir köpektir.

Bu köpeğin diğer ayağı medyadır. Lağım çukuru satılmış medyanın en resmi digital hali olan Anadolu Ajansı (AA), sabahın erken saatlerinden itibaren, bastırılmış küfürvari manşet ve animasyonları ile Kobanê şahsında Kürt kinini kusuyordu. Yitirilen her kadın-çoçuk bedeni, el ve ayak onun için gazetecilik başarısı idi. Bu ikinci temsiliyet, yerini alıp patlamayı anı anına çektikten sonra sahibine gönderip önüne atılacak kemiği beklemenin heyecanını yaşarken, kirli mikrofonunu da İçişleri Bakanlığı'na uzatmayı unutmuyordu...

Sadece insanlar değil, devletler de ne ise o olmayı reddeden tek yaratıktır. Hemen yok dediler! Bizden bir şey geçmedi... Dünyanın bildiği sırra gözünü, kulağını kapatan TC patlayan her bombanın pimidir. Her aracın tekerleğidir. Bu asla değişmeyecek halkın gözünde. Bu, bilince çıkarılmış bir gerçektir.Denir ki, kötülük ihanete yaslanır. Ortadağu'da kol gezen bu kötülüğün arka bahçesi, ihanet yuvası yine bu ülkedir. Lakin kendine ihaneti görmeyecek kadar çıldırmış bir haldedir.

Açık açık, izin vermeyeceğiz sevinçlerinize, zaferlerinize diyenler şimdi çıkıp insani rol kesecekler. Göz kapaklarının altına sıçramış kan lekelerini görmek için ekrana iyice yaklaşmayı unutmayın.

Kelimelerin boşlukta sallandığı ve gidip duvara çarparak geri geldiği bu günlerin reçetesi unutmamaktır. Unutursak o çocuklar gerçekten yenilmiş olacak, yaşamını yitirmiş olacak. Bazen ruhumuzda et parçası gibi kanar. Devrimin beslediği  bu ruh çabuk iyileşecek. Buna inancımız tam. Yaşamını yitirenlere baş sağlığı ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özgür Amed Arşivi