Ümit Yazıcıoğlu

Ümit Yazıcıoğlu

Darbeyi düzenleyen Köstebekler

Darbeyi düzenleyen Köstebekler

Değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Başbakan Binali Yıldırımı’ da yine yüce milletimiz sahip çıktı ve onları kurtardı.  Zira Vatanını seven demokrasiye inanan aziz halkımız, silahsız insanlarımız, darbecilerin tanklarına karşı koydu ve hatta bazıları bunun bedelini canlarıyla ödediler, şehit düştüler. Bu bağlamda bugün bir basın açıklaması düzenleyen Başbakan Binali Yıldırım "Toplam 161 şehidimiz, bin 440 yaralımız vardır. 2 bin 839 asker gözaltına alınmıştır" dedi. Yorum yaparken bu yaşanılan acının bilinci ve vakar içinde olmak insanlık gereği. AK-Partiye oy vermiş veya vermemiş olsun herkes bu süreçte seçilmiş hükümetin yanında olmalıdır. Darbe darbedir ve hiç kimseye ve memlekete faydası yoktur.

Dün Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalayanlar, kendi halkına ateş açanlar, ne Türk nede Türkiyelilerin askeri olamazlar. Bunlar birilerinden ve bir yerlerden emir alan teröristlerdir. Devlet yetkisi olmadan eline silâh alıp ortaya çıkanlar kim olurlarsa olsunlar, iddiaları ne olursa olsun suç işliyorlar demektir. Anayasamıza göre, egemenliğin kullanılması hiçbir kişiye, zümreye ve sınıfa bırakılamaz. Hiç kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir devlet yetkisi kullanamaz.  Hele hele ellerindeki silâhı darbe teşebbüsüyle TBMM’sini ve kendi halkını bombalayarak, güvenlik güçlerine karşı bile kullanma cüretini gösteriyorlarsa onların mutlaka cezalandırılması ve vatandaşın huzurunun sağlanması gerekmektedir. İşgal orduları dahi TBMM’sine bu alçaklığı ve şerefsizliği yapmamıştır darbeci çeteciler bağımsız yargı önünde hesap vermelidir. 

Hadisede Türk Silahlı Kuvvetleriyle milletimizi karşı karşıya getirmek isteyen dış güçlerin parmağı var (olabilir). Dolayısıyla Türkiye'de görev yapan emperyalistlerin “Fahri Konsoloslukları “’da MERCEK ALTINA ALINMALIDIR. Değerli araştırmacı Dr. Necip Hablemitoğlu’nun Otopsi Yayınlarından çıkan ALMAN VAKIFLARI VE BERGAMA DOSYASI kitabında “Türkiye’de faaliyet gösteren Alman vakıfları ve enstitüleri, gerçekte Alman İstihbarat servisi BND’nin kontrolünde çalışan, tüm masrafları Federal Bütçeden karşılanan taşeron NGO’lardır.” sözleri üzerinde durulmalı ve düşünülmelidir. Bu görüşü ciddiye alarak ortamla ilgili bir analiz yaparsak ülkemizde görev yapan emperyalistlerin denetimindeki ’’Fahri Konsoloslar’’ darbecilerin baston ayaklarıdır, görüşünün doğru olduğu kanaatine varabiliriz.

Silahlı kuvvetler her şeye nazaran aziziz milletimizindir, bizimdir. Bizler halk olarak oyuna gelmeyelim, olaylar silahlı kuvvetlerimizin içinde bir azınlığın yapmış olduğu eylemdir. Gördüğünüz gibi görevden alınan albaylar var. Bu kalkışma hangi aşamaya gelirse gelsin, sokaklara sahip çıkmaya halk olarak devam etmeliyiz. Zira her an yeni bir hareketlenme olabilir.

Darbelerden Türkiyeliler olarak çok çektik. Dünkü bu darbe girişimi, Türkiye’de halen demokrasi düşmanlarının internet çağında bile var olduğunu gösteriyor. Dünkü darbe girişimini lanetliyor ve özgür dünyayı Türkiye ile dayanışmaya davet ediyorum. Televizyonları seyrederken, işkence tezgâhlarına yatırıldığımız 12 Eylül darbesinin o korkunç günleri geldi gözümün önüne.

Devlet, hukuk ve kanunlara göre hür, demokratik seçimle milletin seçtiği Büyük Millet Meclisi, onun içinden çıkan Hükümet, kanunlara göre kurulan Silahlı Kuvvetler, Yargı ve Emniyet Güçlerinden teşekkül eder.  Bunların hiçbiri tek başına hareket edemez ve bir bütün olmak zorundadır. Bunun bilincinde olan aziz halkımız dün sokaklara dökülerek ülkemizi darbeden kurtardı.

Uluslararası Af Örgütü, Türkiye'de idam cezasının geri getirilmesine karşı uyardı. Bu uyarının haklı yanı vardır, çünkü internet çağında idam cezası ülkemize yakışmaz. Ancak halkın ’’her talebin değerlendirilmesi demokratik ülkelerde bir haktır", buda bir realite.

Yaşanan darbe girişimini bu darbe hareketini ve bu harekete katılanları bir Vatandaş olarak lanetliyorum. Darbeciler Türkiye'nin ve TSK'nın tarihine kara bir leke sürdüler. Milletin huzur ve asayişini sağlamak için Türk Devleti bir bütün olarak süratle harekete geçmelidir. Milletimizi topyekûn arkasındadır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ümit Yazıcıoğlu Arşivi