Yüksekova’da evler su altında kaldı - 06-04-2019 - Video

Yüksekova’da günlerdir etkili olan yağışlar nedeniyle çoğu ev, su altında kaldı. Evi su altında kalan Ferhat Atmaca isimli vatandaş, mahallelerinde 30 evin su altında kaldığını söyledi.

Ömer Oğuz'un haberi

Yüksekova’da aralıklı etkili olan yağmur ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İlçenin Orman ve Mezarlık mahallelerinde çoğu ev su altında kaldı. Evleri saran suların yağışlardan ve kar kütlelerinden geldiğini ifade eden mahalle sakinleri, yeni yapılan kanalizasyonların tıkandığını ve kanalizasyonlardan da lağım sularının geldiğini belirtti.

Yüksekova Haber Portalı’na açıklama yapan Orman Mahallesi sakini Ferhat Atmaca, evlerinin 5 gündür sular altında kaldığını ifade etti.

’30 hane su altında kaldı’

Su seviyesinin bir buçuk metreye kadar çıktığını belirten Atmaca, “Unumuz, patateslerimiz, kalorifer sistemimiz su altında kaldı. Çoğu kişi burayı terk etti, yukarıda bulunan yaklaşık 30 hane su altında kaldı. Belediye de bize yardım etmiyor. Bu suyu jeneratör ile çekmeye çalışıyoruz. Fakat ertesi gün tekrar su ile doluyor. Her seferinde 150 TL mazot alıyoruz, su çekmeye çalışıyoruz. Sular kanalizasyondan geliyor. Kanalizasyondan lağım suları gelirken, diğer taraftan da yağış ve kar suları geliyor. Bayağı bir zararımız var. Yetkililer geldi, baktılar fakat elimizden bir şey gelmiyor dediler. Nereye başvuracağımızı bilmiyoruz. Bir tek belediye var, başka da bir yer yok. Yazın bu kanalı da yapmıyorlar. 4 daire var burada, sadece ben kaldım.” dedi.

Öte yandan çarşı merkezi ve mahallelerdeki yollarda, yağış ve tıkanan kanalizasyonlardan dolayı göletler oluştu. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerin bir anca duruma el atması gerektiğini ifade etti.

subaskini2.jpg

e1-060.jpg

e2-056.jpg

e3-037.jpg

e4-029.jpg

subaskini4.jpg

subaskini3.jpg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Benzer Videolar